Laulaja Shakiraa epäillään veronkierrosta – 14,5 miljoonan arvoiset verot maksamatta

Espanjassa oleskeleva Shakira on saamassa syytteen veronkierrosta.

Espanjalainen El Pais-lehti kertoo Billboardin mukaan, että laulajatähti Shakiraa epäillään veronkierrosta. El Pais -lehden mukaan laulaja on saamassa syytteen 14,5 miljoonan veroeuron maksamatta jättämisestä.

Veroeurot olisivat tutkimuksen mukaan jääneet maksamatta vuosien 2011-2014 ajalta, jolloin Shakira on ilmeisesti pitänyt kirjojaan suurimman osan ajasta Bahamalla. Espanjan veroviranomaiset epäilevät, että Shakira on pitänyt kirjojaan Bahamalla tahallisesti.

Shakira on ollut vuodesta 2011 saakka yhdessä espanjalaisen jalkapalloilijan Gerard Piquén kanssa, joka lopetti maajoukkueuransa kesällä 2018. Parilla on kaksi yhteistä lasta.

Espanjan lain mukaan maahan tulee maksaa veroja kaikista tuloistaan, mikäli siellä viettää vuodessa yli 184 päivää. Jos aikaa viettää maassa vähemmän, tulee verot maksaa pelkästään oleskeluajalta.

Shakiran edustaja on ilmoittanut, ettei laulajalla enää ole maksettavaa Espanjalle. Shakira maksoi viime helmikuussa veroviranomaisille 20 miljoonaa euroa takautuvasti. Espanjalaislehden mukaan rahat ovat velkoja vuodelta 2011.

Shakira nimi mainittiin myös vuonna 2017 Süddeutsche Zeitung -sanomalehden jutussa. Tuolloin lehti julkaisi asiakirjoja, jotka paljastivat veroparatiisien hyödyntäjiä. Asiakirjojen mukaan Shakiran musiikista saatavia tuloja kierrätettäisiin muun muassa Maltan ja Luxemburgin kautta, joissa on kevyt verotus.

Lähde: Billboard

Lue myös:

    Uusimmat