Laulaja Jesse Kaikuranta matkustaa julkisissa liikennevälineissä, mutta ei pysty käyttämään kasvomaskia: "Ei johdu aina välinpitämättömyydestä"

Jesse Kaikuranta kertoo matkustavansa paljon työkseen. 

Koronakriisin myötä kasvomaskeista on tullut arkipäivää yhteiskunnassamme. Väen paljouksissa, kuten julkisessa liikenteessä tai kauppakeskuksissa usein kuitenkin huomaa, etteivät kaikki käytä kasvomaskia. Tuomitseminen ei ole kuitenkaan tapa, jolla asiaa kannattaa lähestyä, sillä huolimattomuuden lisäksi tälle voi olla terveydellinen syy. 

Laulajana tunnettu Jesse Kaikuranta kirjoittaa tuoreessa Instagram-postauksessaan siitä, miksi ei voi käyttää kasvomaskia. 

 – Olen astmaatikko ja tähän mennessä kaikki kokeilemani maskit laukaisevat astmakohtauksen. Työni puolesta joudun matkustamaan paljon ja olenkin matkustaessani valinnut allergiahytin oman ja kanssamatkustajien turvallisuuden vuoksi niin kauan kunnes löydän maskin, joka ei saa henkeäni salpaantumaan, Kaikuranta kirjoittaa. 

Laulajalla onkin tärkeä muistutus seuraajilleen. 

–  Maskittomuus ei siis aina johdu välinpitämättömyydestä.

Hallitus päätti elokuussa puoltaa THL:n suositusta kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä. Pian tämän jälkeen Allergia ja Astmaliitto kuitenkin muistutti, että kaikki eivät pysty käyttämään kasvomaskia. 

Käytön voi estää erilaiset perussairaudet.

Esimerkiksi astmaa sairastavat saattavat kokea suojaimen aiheuttaman hengitysvastuksen niin suureksi, että he eivät pysty käyttämään suojainta.

Liitto muistuttaakin, että on tärkeää, että jokainen, jolle suojain sopii, käyttäisi maskia suojellakseen myös muita. 

(Muokattu ingressiä kello 10.55, 6.10.2020.)

Lue myös:

    Uusimmat