Lastenrattaat ärsyttävät – käytkö tietämättäsi muiden hermoille?

Lastenrattaat ovat välttämättömiä pikkulasten kanssa liikuttaessa, etenkin jos lapsia on monta. Suuret rattaat voivat kuitenkin ärsyttää muita. Lue, miten voit ottaa muut huomioon.

Lastenrattaat ovat erinomainen tapa kuljettaa lapsia paikasta A paikkaan B, mutta ne ovat suuria ja kohtuullisen ärsyttäviä kaikille muille paitsi niitä työntävälle. Toki kaikilla vanhemmilla on joskus niitä hetkiä, kun takaa hölkkäävä henkilö herättää univajeen aiheuttamasta horroksesta yrittäessään päästä ohi, mutta toistuvia mokia kannattaa välttää.

Joillain vanhemmilla sattuu nimittäin lastenrattaiden kanssa muitakin kömmähdyksiä kuin satunnaisia ajatuskatkoksia. Tällaisia virheitä tekevien ihmisten kannattaisikin muuttaa äkkiä tapojaan. 

Vältä seuraavia virheitä lastenrattaiden kanssa – ihan vaikka siksi, etteivät muut ala vihata sinua. Toki ennen kaikkea myös siksi, että näiden mokien välttely on peruskohteliasta käytöstä, joka kaikkien pitäisi hallita.

1. Et laita rattaita sivuun ruuhkaisessa ravintolassa

Lapsellesi kelpaa varmasti samanlainen syöttötuoli kuin muillekin. Jos valitsemassasi ravintolassa ei ole sellaisia, se ei ehkä muutenkaan ole oikea paikka aterioida lapsen kanssa. Ensinnäkin teet kanssaihmisten olon vaikeaksi, kun he joutuvat väistelemään rattaita, mutta lisäksi rattaat voivat olla paloriski. Turha on myöskään valittaa, jos rakkaat rattaat kärsivät ruokaroiskeista.

2. Ajat rattailla ihmisten kantapäille

Jos loukkaantunut osapuoli ei haukkunut sinua tai jälkikasvuasi, tämä on vain kivuliaan huonoa käytöstä. Katso, mihin ajat.

3. Peität näkyvyyden

Jos olet ruuhkaisella, julkisella paikalla, kuten eläintarhassa tai jossain lasten tapahtumassa, ota joko lapsesi pois rattaista ja nappaa hänet syliin tai mene rattaiden kanssa kauemmaksi, jotta pienemmät lapset näkevät kunnolla. Ne ovat lastenrattaat, eivät sotavaunut.

4. Käytät lastenrattaita kuin rollaattoria

Kävelet lastenrattaiden kanssa niin hitaasti, että mittarimato voisi ohittaa sinut. Rattaat eivät ole niin painavat, ettetkö voisi siirtyä pois muiden tieltä ennen kuin joku reippaammin rattaitaan kuljettava ajaa kantapäillesi. Jos joudut esimerkiksi terveydellisistä syistä kulkemaan hitaammin, yritä tehdä muille palvelus ja kulje tien sivussa.

5. Kaadat tuotetelineitä nurin ruokakaupassa

Kaupan työntekijät kaikkialla rukoilevat sinua: jos näyttää siltä, että tekee tiukkaa mahtua tuotetelineiden välistä, älä edes yritä. 

6. Viet koko jalkakäytävän

Se, että keskustelet Irmelin kanssa siitä, mikset enää ole väleissä Ritvan kanssa, ei ole tarpeeksi hyvä syy siihen, että kuljette koko jalkakäytävän leveydeltä. Päästäkää muut ohi.

7. Käytät rattaita omien tavaroiden kuljetukseen

Lastenrattaat ovat lapsille eikä niitä ole tarkoitettu siihen, että työnnät niissä salikassiasi. Jos juniori haluaa juosta hetken, on se toki sallittua, mutta jos vauvasi kulkee kantorepussa ja mielikuvitusvauvasi ostoskassien alla rattaissa, saat taatusti pahaa silmää muilta vanhemmilta.

Lapsi pois rattaista – Tean mehudisko pistää pikkuiset liikkeelle:

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

Lähde: ScaryMommy

Lue myös:

    Uusimmat