Mainos

Lastenpsykiatri: Väkivaltapelit yhteydessä aggressiiviseen käyttäytymiseen

7:52

Pelien ikärajoitusten tarkoitus on suojata lasta haitalliselta aineistolta. Lastenpsykiatrin mukaan väkivaltapelit ovat yhteydessä empatiakyvyn heikkenemiseen ja jopa aggressiiviseen käyttäytymiseen.

Pelien ikärajoitukset määritellään niiden sisällön mukaan. Pelien sopivuutta eri ikäryhmille arvioidaan muun muassa niiden sisältämän väkivallan, päihteiden ja pelottavuuden mukaan.

Lastenpsykiatri Jari Sinkkosen mukaan tarvetta ikärajoille on.

– Väkivaltapelien pelaaminen on yhteydessä empatiakyvyn heikentymiseen ja aggressiivisiin mielikuviin, jopa aggressiiviseen käyttäytymiseen, Sinkkonen sanoi maanantaina MTV Uutisten haastattelussa.

Kansallisen audiovisuaalisen arkiston erityisasiantuntija Hanna Happo on mukana työryhmässä, joka määrittelee pelien ikärajoja. Hän muistuttaa, että pelien ikärajat ovat lainvoimaisia ja niitä tulisi noudattaa kuten tupakan ja alkoholinkin ikärajoituksia.

– Lakihan koskee julkista levittämistä, myyjälle voi tulla sakkoja ja pahimmillaan jopa vankeusrangaistus, mutta tietysti vastuulliseen vanhemmuuteen näiden noudattaminen kuuluu, koska muutenhan siinä vesittyy tämä koko lain tarkoitus, eli lasten suojeleminen näiltä haitallisilta aineistoilta, Happo sanoi maanantain Huomenta Suomessa.

Hän muistuttaa, että pelien ikärajoja määritellessä otetaan huomioon myös pelien positiiviset vaikutukset.

– Tärkeää on, että pelit ovat lapsen ikätasolle sopivia, eikä siinä sisällössä ole mitään sellaista mikä häntä kenties järkyttää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.