Mainos

Lasten influenssarokotukset alkavat marraskuussa

Kaikki puolivuotiaista 3-vuotiaisiin lapsiin saavat syksystä lähtien ilmaisen influenssarokotuksen. Vapaaehtoisten rokotusten antaminen alkaa marraskuun alussa.

Lasten influenssarokotukset alkavat koko maassa marraskuussa. Rokotuksen voi hakea oman kuntansa neuvolasta. Influenssarokotus suojaa myös jälkitautina aiheutuvalta korvatulehdukselta. Rokotukseen ei tarvitse varata erikseen aikaa ja se on maksuton.

Kun influenssarokote annetaan lapselle ensimmäistä kertaa, lapsi saa yhteensä kaksi pistosta noin kuukauden välein. Influenssa-aalto saapuu Suomeen yleensä vuoden vaihteessa, joskus jo joulukuussa.

Jotta rokote ehtisi tehota, ensimmäinen pistos annetaan marraskuun alussa ja toinen sitä kuukauden kuluttua joulukuun alussa. Koska rokotus on vapaaehtoinen, perheille ei lähetetä erillistä kutsua rokotukseen.

Noin viidennes lapsista sairastaa influenssan vuosittain. Lähes puolet sairastuneista lapsista saa bakteeriperäisen jälkitaudin, kuten keuhkokuumeen tai korvatulehduksen. Rokotteen myötä myös jälkitaudit ja tartunnat vähenevät.

Rokote ei vaikuta kuitenkaan tavallisiin influenssoihin. Professori Pentti Huovinen Kansanterveyslaitokselta sanookin, että rokote ei ole mikään ihmelääke, mutta se on merkittävä lasten sairastuvuuden vähentämisessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.