Lapsiväkivalta puhuttaa Saksassa

(MTV3/Tapio Nurminen)

Pahoinpidelty lapsi

Saksassa lapsiin kohdistuvia väkivaltatapauksia on tullut julkisuuteen poikkeuksellisen paljon viimeisen vuoden aikana. Pahimmillaan kuolemaan johtaneet tapaukset ovat paljastaneet, että vauraassa Saksassa viranomaisilla on aivan liian vähän mahdollisuuksia puuttua ajoissa väärinkäytöksiin.

Poliisin tietoon tulee Saksassa vuodessa noin 1200 väkivaltatapausta. Se on huomattavasti enemmän kuin vielä toissa vuonna. Pahoinpitelyjen määrä ei ole todennäköisesti kasvanut, mutta ihmiset hakevat entistä herkemmin apua havaitessaan lähipiirin lapsissa väkivallan merkkejä.

Lääkärien ja lastensuojeluviranomaisten ottamat kuvat kertovat karua kieltään. Ongelmaperheissä lapsiin kohdistuu monenlaista väkivaltaa. Lyöminen ei ole ainoa väkivallan muoto, vaan lapsia pidetään myös nälässä ja ilman juotavaa.

Lähiöissä kenenkään tietämättä tapahtuneet murhenäytelmät ovat paljastaneet, ettei ongelmaperheitä pystytä Saksassa valvomaan ja auttamaan.

Perheväkivaltaan puututaan usein liian myöhään, koska edelleen liian monen saksalaisen mielestä kotien yksityisyyttä pitää suojella viranomaisilta.

Vain murto-osa väkivallan kohteeksi joutuneista lapsista saadaan lastenkoteihin. Hiljaisia kärsijöitä arvellaan olevan jopa kymmeniä tuhansia

Kokonaan oma vaikeasti ratkaistava ja jatkuvasti kasvava ongelma on muslimityttöihin kohdistuva väkivalta. Erityisesti saksan suurkaupungeissa muslimiväestö eristäytyy koko ajan enemmän ja viranomaisten on vaikea saada tietoa saati puuttua väkivaltatapauksiin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat