Lapsille suunnattu drag queen -tarinatuokio kuumensi tunteita – vastamielenosoitukseen osallistui yli 100 henkilöä: "Poikani rakastaa tarinoita"

Drag queen -tarinatuokio sai mielenosoittajat kerääntymään kirjastolle 1:29
Tarinatuokio sai mielenosoittajat liikkeelle.

Drag queen -tarinatuokio laukaisi kaksi mielenilmausta Yhdysvalloissa. Tapahtuman järjestänyt kirjasto vastaanotti puhelimitse yli 50 valitusta.

Tarinatuokio sai mielenosoittajat kerääntymään julkisen kirjaston ulkopuolelle Pennsylvanian osavaltiossa. Kiistan keskiössä oli henkilö, joka luki tapahtumassa. Tapauksesta uutisoi CNN.

"Drag queen -tarinatuokio Annien kanssa" herätti tunteita sekä puolesta että vastaan. Tapahtuma on suunnattu lapsille, ja sen tarkoituksena on käsitellä kiusaamista, moninaisuutta ja syrjintää. Tarinatuokiossa lukee paikallinen asukas, drag queen Annie Christ.

– Mielestämme tätä tapahtumaa ei pitäisi järjestää. Se ei ole hyväksi lapsille, ja se on väärin, toteaa yksi protestoijista, Margaret Zglinicki.

ALA kirjasto-organisaation asetusten mukaan julkiset kirjastot ovat avoimia tapaamispaikkoja kaikille. Tästä huolimatta kirjasto vastaanotti puhelimitse ainakin 50 valitusta koskien tarinatuokiota.

"Olemme täällä vain pitämässä hauskaa"

– Jotkut kysyvät, miksei meillä ole lukuhetkeä Raamatun kertomuksille. Meillä oli sellainen. Silloin ei vain ollut protestia eikä suurta kohua. Olemme täällä koko yhteisöä varten, kirjastonhoitaja Tom Meyer kertoo.

Kaikkiaan vastamielenilmaukseen osallistui reilut 100 henkilöä. Yksi vanhemmista, joka toi lapsensa tarinatuokioon oli Megan Kelly.

– Ei tämän näin pitäisi olla. Olemme täällä vain pitämässä hauskaa. Poikani rakastaa tarinoita, Kelly sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat