Lapsiasiainvaltuutettu vastaa taksiajelukohuun – "Käytetään sujuvinta ja vähiten työntekijää kuormittavaa matkustustapaa"

Lapsiasiainvaltuutettu Tuomas Kurttila puolustaa keskustelua herättäneitä taksiajeluitaan Lapsiasiainvaltuutetun toimiston lähettämässä tiedottessa.

Uutissuomalainen paljasti tänään jutussaan Kurttilan mittavat taksilaskut veronmaksajien tiliin. Kurttila perusteli Uutissuomalaiselle taksin käyttöään muun muassa ajansäästöllä, työhyvinvoinnilla ja kuljettajien kanssa käydyillä keskusteluilla.

Video: Lapsiasiainvaltuutetun tehtävänä on puolustaa lasten etua ja oikeuksia yhteiskunnassa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Työhön kuuluu paljon vierailuja

Tiedotteessa Kurttila kertoo, että hänen kuuluu työnsä vuoksi vierailla erilaisissa pakoissa kouluista päiväkoteihin ja lastensuojeluyksiköihin ympäri maan. Lisäksi hän pitää erilaisia esitelmiä tai luentoja.

Tiedotteessa kerrotaan, että Kurttila ei käytä työssään omaa autoa.

– Teen tätä työtä ihmisten keskuudessa, en norsunluutorneissa. Olen siellä, missä lapset, vanhemmat, isovanhemmat ja arjen ammattilaiset ovat. Työpäiväni ja -viikkoni ovat tiiviitä ja aikataulullisesti ammattilaisten rakentamat, Kurttila sanoo tiedotteessa.

– Menen sinne, missä lapset ja heidän elämänsä on.

Tiedotteessa kerrotaan lapsiasiainvaltuutetun määrärahojen pienentyneen vuosi vuodelta, ollen tänä vuonna 620 000 euroa. Tänä vuonna määrärahasta säästettiin noin 90 000 euroa. Toimisto korostaa suhtautuvansa varojen käyttöön erityisellä huolellisuudella.

Kurttila ajaa taksilla tiedotteen mukaan kuukaudessa keskimäärin 1035 eurolla, eli noin 51 eurolla päivässä.

– Tämä mahdollistaa lapsiasiavaltuutetulle myös satojen kansalaisyhteydenottojen hoitamisen vuosittain. Lapsiasiavaltuutettu käsittelee usein ei-julkisia asioita näissä yhteydenotoissa, valtuutetun toimisto perustelee taksien käyttöä.

"Sujuvin ja vähiten kuormittava matkustustapa"

Tiedotteessa kerrotaan, että lapsiasiainvaltuutettu haluaa panostaa työn tuottavuuteen, tehokkuuteen ja henkilökunnan hyvään työotteeseen.

– Tämän takia muun muassa matkustamisessa käytetään sujuvinta ja työntekijää vähiten kuormittavaa matkustustapaa. Lapsiasiavaltuutetun kohdalla tämä tarkoittaa lähes jokapäiväistä taksin käyttöä, tiedotteessa kerrotaan.

Lapsiasiainvaltuutettu kertoo käyttäneensä vuosina 2015–2018 pitkän matkan bussia yhteensä 94 kertaa.

Lapsiasiavaltuutetun virka täytetään aina viiden vuoden määräajaksi, ja Kurttilan kausi on pian loppumassa. Kurttila on hakenut tehtävää uudelleen, mutta samanaikaisesti hän pyrkii myös kansanedustajaksi Keski-Suomen piiristä SDP:n listalta.

Lue myös:

    Uusimmat