Miehen epäillään hyväksikäyttäneen yli 100 lasta yli 15 vuoden ajan – Poliisi paljasti valtavan seksuaalirikosvyyhdin

Helsingin poliisi on saamassa valmiiksi erittäin laajan tutkinnan, jossa yhtä miestä epäillään yli 100 lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Esitutkinta sai alkunsa vuonna 2021 nettivinkin kautta. Selvisi, että mies on hyväksikäyttänyt tyttöjä vuosien 2005–2021 aikana. Suurin osa uhreista oli tekoaikaan alle 16-vuotiaita.

Poliisi epäilee miestä myös sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä, sillä miehen kerrotaan tehneen seksuaalista materiaalia hyväksikäyttöjen yhteydessä.

Miehen useista tietoteknisistä laitteista löytyi sukupuolisiveellisyyttä loukkaavaa, lasta esittävää materiaalia.

– Tutkijat kävivät läpi yhteensä miljoonia viestejä eri laitteilta, jotta kuvissa ja videoissa esiintyvät mahdolliset uhrit saatiin tunnistettua, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen.

Poliisi kertoo selvittäneensä tuhansien kuvissa ja videoissa esiintyvien henkilöllisyyden. Osa kuvista on poliisin mukaan laillista materiaalia, osa todisteita lasten hyväksikäytöstä ja osan epäillään olevan salakatselumateriaalia. Salakatselurikosten syyteoikeus on poliisin mukaan vanhentunut.

"Suunnitelmallinen ja johdonmukainen" 

Epäilty on poliisin mukaan toiminut suunnitelmallisesti ja johdonmukaisesti teoissaan. 

Mies lähestyi uhrejaan sosiaalisen median alustoilla ja lasten suosimilla kaverisivustoilla valehdellen ikänsä. Hänen kerrotaan lähestyneen satoja henkilöitä vuosien aikana. Hyväksikäyttöä on tapahtunut sekä netin välityksellä että kasvotusten.

Poliisin mukaan suuri osa videoista syntyi siten, että mies käski uhriaan kuvaamaan itseään web-kameralla ja tekemään seksuaalisia tekoja. Epäillyn kerrotaan samalla masturboineen ja olleen kamerayhteydessä lapseen.

Miehen hallusta löytyi myös videoita, joissa mies on sukupuoliyhdynnässä eri ikäisten henkilöiden kanssa. Osa heistä on ollut täysi-ikäisiä kuvaamisen aikaan, mutta osaan täysi-ikäisistä mies tutustui heidän ollessaan alle 18. Nuorimmat olivat kuvaamisen aikaan 15-vuotiaita. 

Miehellä on ollut yli 100 uhria, ja tapaukset siirtyvät nyt syyteharkintaan. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja