THL: Koulut ohjeistettu myös vakavien tapausten osalta – alle kouluikäinen lapsi saanut Suomessakin sairaalahoitoa koronan takia

Opetusministeri Li Andersson kertoo koulujen erityisjärjestelyistä – katso, mitä tiedotustilaisuus piti sisällään 41:23
Li Andresson piti tiistaina tiedotustilaisuuden liittyen oppilaiden palaamisesta lähiopetukseen. Katso tilaisuus videolta.

THL:n lastenlääkäri painottaa, että lapsilla on edelleen pieni riski sairastua koronan vakavaan muotoon. MTV Uutiset kertoi eilen,  että yksi alle kouluikäinen lapsi on saanut koronaviruksen takia sairaalahoitoa Suomessa. Lapsen oireet olivat lieviä.

Lasten infektiolääkäri Otto Helve Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta THL:ltä sanoo, että kouluille on annettu erikseen ohjeet, jos lapsi sairastuu koronan vaikeampaan muotoon. Hän kertoi lasten sairastumisesta koronaan opetusministeriön aamuisessa tiedotustilaisuudessa, jossa kerrottiin koulujen avaamisesta torstaina. Sairaalahoitoa saaneen lapseen liittyvään kysymykseen vastatessaan hän muistutti, että THL ei kommentoi yksittäistapauksia.

– Oleellista koronaviruksen tarttuvuudesta lapsiin on, että lasten riski sairastua vakavasti on erittäin pieni. Yksittäisiä hankalia taudinkuvia on kuitenkin esiintynyt suurissa väestöissä.

– Kouluun liittyvissä ohjeissa on otettu huomioon, että uuteen koronavirukseen liittyvät tautitapaukset voivat olla myös vaikeita. Sellaiset (sairastumiset) ovat tilanteita, joissa lähiopetukseen tulisi oppilaalle normaalistikin rajoitteita.

Helveen mukaan koulujen ohjeistuksissa on otettu huomioon, että tauti voi olla lapsillakin vaikea.

THL:n mukaan Suomessa varmistetuista hieman alle 6 000 tautitapauksesta 161 on todettu alle 10-vuotiailla lapsilla. Alle 16-vuotiailla on todettu Suomessa 300 koronatartuntaa. Tehohoitoa ei ole alle 16-vuotiaille tarvittu.

Lue myös:

    Uusimmat