Alle kouluikäinen lapsi saanut sairaalahoitoa koronaviruksen takia Suomessa

Koronaviruksen saaneilla lapsilla todettu mystisiä oireita, kolme kuollut Yhdysvalloissa – lastenlääkäri kertoo, miten tietoon pitää suhtautua Suomessa 5:32
Husin lasten infektiolääkäri Harri Saxén kertoo MTV Uutiset Livessä: Tämä lasten mystisistä koronaoireista tiedetään.

Alle kouluikäinen lapsi on tarvinnut sairaalahoitoa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi.

Sairaalahoitoa annettiin lapsen kärsittyä hengitystieinfektiosta. Asiasta kertoo MTV Uutisille Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin lasten infektiotautien lääkäri Harri Saxén.

Saxén ei halua tarkentaa, missä sairaanhoitopiirissä lapsi on saanut hoitoa tai minkä ikäinen hän on. Saxénin mukaan lapsi on saanut hoitoa ”jonkin aikaa sitten”. Lapsen oireet olivat Saxénin mukaan lieviä.

Artikkelin videolla Saxén kertoo maailmalla koronavirustartunnan saaneilla lapsilla todetusta uudesta oireyhtymästä.

THL:n lasten infektiolääkäri Otto Helve ei ota tapaukseen kantaa ja sanoo, että tiedotusvastuu yksittäisistä tautitapauksista on sairaanhoitopiireillä.

Helven mukaan pienillä lapsilla sairaalaan joutumisen syyt voivat olla hyvin erilaisia kuin aikuisilla.

– Kyse voi olla esimerkiksi siitä, että pienen lapsen vanhemmat eivät koe voivansa olla turvallisesti kotona sairaan lapsen kanssa, Helve sanoo yleisellä tasolla.

Helve kertoo, että THL:n tietojen mukaan yksikään lapsi ei ole tarvinnut tehohoitoa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin Suomessa.

Aiemmin on kerrottu, että lapset sairastavat koronaviruksen aiheuttaman covid-19-taudin lieväoireisempana kuin aikuiset.

THL:n mukaan Suomessa varmistetuista hieman alle 6 000 tautitapauksesta 161 on todettu alle 10-vuotiailla lapsilla.

Lue myös:

    Uusimmat