Jo ainakin 9 koulussa ja kahdessa päiväkodissa korona-altistuksia – THL: Riski viruksen leviämisestä lähiopetuksessa on pieni

Koulutartunnat eivät yllättäneet lasten infektiotautiopin professoria:"On tärkeää paikantaa tartunnan saaneet oppilaat" 3:05
Katso yllä oleva video: Koulutartunnat eivät yllättäneet lasten infektiotautiopin professoria: "On tärkeää paikantaa tartunnan saaneet oppilaat".

Riski koronaviruksen leviämisestä kouluissa on pieni, toteaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Viimeksi tänään on kerrottu korona-altistuksista yhteensä kahdessa peruskoulussa Espoossa ja Vantaalla sekä yhdessä päiväkodissa Karkkilassa. Sitä ennen altistuksista on raportoitu yhteensä seitsemässä koulussa ja yhdessä päiväkodissa.

Altistuneet oppilaat ja henkilökunnan jäsenet on asetettu karanteeniin.

Katso yllä oleva video: Koulutartunnat eivät yllättäneet lasten infektiotautiopin professoria: "On tärkeää paikantaa tartunnan saaneet oppilaat".

Riski koronan laajamittaisesta leviämisestä kouluissa pieni

THL:n mukaan se seuraa koulujen tartuntatilannetta tarkasti.

– Tartuntaketjuja selvittämällä on nähty, että lapset saavat tartunnan selvästi harvemmin kuin aikuiset ja tartuntaketju on harvoin alkanut lapsesta, THL:n asiantuntijalääkäri Otto Helve toteaa tiedotteessa.

– Näiden tietojen valossa riski koronaviruksen laajamittaisesta leviämisestä lähiopetuksessa on siis pieni. On kuitenkin todennäköistä, että myös lähiopetuksessa olevilla todetaan joitakin koronavirustartuntoja, Helve jatkaa.

Allergiaoireita vaikea erottaa koronaoireista

THL muistuttaa, että tartuntojen estämisen vuoksi on tärkeää, että kaikki huolehtivat käsihygieniasta ja turvaväleistä. Lisäksi kouluun ei tule mennä oireisena

THL:n mukaan moni lapsi saattaa kärsiä parhaillaan allergiaoireista, joita voi olla vaikea erottaa koronaviruksen tai muiden hengitystieinfektioiden oireista.

– Kouluun voi mennä, kun allergiasta johtuvat oireet on saatu hallintaan lääkityksellä. Koronatestiin kannattaa hakeutua, jos hengitystieoireet jatkuvat lääkityksestä huolimatta, THL:n tiedotteessa todetaan.

Lue myös:

    Uusimmat