Lapset luovat huippuarkkitehtuuria majanrakennusleirillä – 9-vuotias Frida: ”Naulat satuttaa puita ja se on pahaksi”

Lapset luovat huippuarkkitehtuuria majanrakennusleirillä 1:51

Lasten ja nuorten arkkitehtikoulu Arkki on järjestänyt majanrakennusleirejä Espoossa jo 25 kesän ajan. MTV Uutiset kävi katsomassa, kuinka puumajojen rakennus lapsilta sujuu.

9-vuotias Frida on rakentanut majan nimeltä ”Rauhan vartija”. Fridalla on ikää 9 vuotta ja hän on ilmiselvästi uuden sukupolven arkkitehtiainesta.

– Aina jos tekee jotain puuhun niin se sidotaan, ei naulata, koska naulat satuttaa puita ja se on pahaksi, kertoo Frida rakennusprosessista.

Kahdet portaat raakalaudasta, hyvin tukevat, kestävät helposti aikuisen painon. Oviaukot ovat aikuiselle toki ahtaat, eikä niistä pääse niin vikkelästi kuin leiriläiset, mutta pääsee kyllä kun hivuttautuu rauhallisesti. Toiseen kerrokseen on jätetty tasanne ilman kaiteita ja siitä voivat leiriläiset hypätä maahan, koska hyppääminen on hauskaa.

Kolmas kerros on neljän metrin korkeudella ja vaikka aikuista vähän huimaisikin, niin kiipeäminen kannattaa.

– Täältä on tarkoitus katsella tonne merelle, kertoo Sebastian, Fridan aisapari suunnitteluprosessissa.

”Rauhan vartija” syntyi kolmessa päivässä ja sen ylätasanteelta on upea merinäköala suoraan etelään. Puumajojen lisäksi leiriläiset perehtyvät maamajojen eri malleihin. Materiaalina voi olla vaikkapa kaisla. Afrikkalaisessa kaislamajassa on hienoa köllötellä hikisenä kesäpäivänä, koska kaisla viilentää.

Arkkitehtuurista innostuneet vanhemmat alkavat kysellä leirien perään jo tammikuussa.

– Isäni on arkkitehti ja olisi kyllä ylpeä jos mustakin tulisi, sanoo Sebastian ja jatkaa kaiteen kiinnittämistä pukkisolmulla.

 

Lue myös:

    Uusimmat