Lapissa jälleen riski koronalingolle pääsiäisenä – mökinvuokraajien toimintaa vaikea valvoa

Levillä huomiota herätti Villa Guruksi kutsutun suurikokoisen vuokramökin altistumisketju, josta Lapin sairaanhoitopiiri tiedotti aiemmin maaliskuussa.

Lapin sairaanhoitopiirin johtajan Jari Jokelan mukaan on olemassa vaara, että myös pääsiäisen aikaan syntyy uusia tartuntaryppäitä, jos mökkitiloja vuokraavat eivät noudata aluehallintovirastojen ohjeita.

–  Se riski on olemassa, jos ohjeita ja suosituksia ei noudateta. En nyt sanoisi, että olen huolissaan, mutta ei voi täysin huoletonkaan olla sen asian suhteen. Yleisesti näyttää, että suurin osa matkailijoista on käyttäytynyt vastuullisesti sillä tavalla, ettei meillä ole kovin paljoa isoja tartuntaryppäitä talvilomakaudella ollut. Näitä yksittäisiä on valitettavasti kuitenkin. Sitten kaikki täällä matkustavat tai työskentelevät eivät valitettavasti ole halunneet ohjeita ja suosituksia noudattaa, Jokela kommentoi STT:lle.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Helppoa tapaa yksityisissä vuokratiloissa puhkeavien ryppäiden välttämiseksi kokonaan ei ole.

Jokelan mukaan yksityisten mökinvuokraajien koronaohjeiden noudattamista on vaikea valvoa.

Jokelan mukaan tartuntojen määrä on Lapin sairaanhoitopiirissä ollut tähän asti pääosin maltillinen ja sairaalahoito on onnistunut normaalitoiminnan puitteissa ilman poikkeusjärjestelyjä.

–  Mutta jos potilaiden määrä kasvaa, niin Suomen pienissä keskussairaaloissa ei tarvitse kovin montaa eristystä tarvitsevaa potilasta olla, että joudutaan erityisjärjestelyihin ja ajamaan ei-kiireellistä toimintaa alas, Jokela muistuttaa.

Sairaanhoitopiirin johtaja kehottaakin matkustavia noudattamaan koronaohjeita erityisesti sisätiloissa.

–  Korona ei tartu ladulla eikä rinteessä. Silloin kun on terve, voi matkustaa, mutta pitää vaan suosituksien ja ohjeiden noudattamisesta pitää huolta. Pidetään turvavälejä ja maskeja sisätiloissa ja pysytään omassa seurueessa. Lapin talvi on edelleen hieno ja hienoa on lomaa viettää, kunhan muistaa turvaohjeet.

Lue myös:

    Uusimmat