Poliisi kuulusteli 8-vuotiaan yliajosta epäillyn, kaivinkonekuski äärimmäisen pahoillaan – "Joskus vain sattuu jotain sellaista, mitä ei saisi tapahtua"

1:50
MTV Uutiset kertoi onnettomuudesta tuoreeltaan. Näin päivystävä palomestari kuvaili tilannetta onnettomuuden jälkeen.

Kahdeksanvuotias lapsi loukkaantui vakavasti jäätyään kaivinkoneen pyörän alle Tampereen ydinkeskustassa viikko sitten. Poliisi on tutkinut asiaa rikoksena ja kuulustellut kaivinkonetta kuljettaneen henkilön. Poliisin mukaan kuljettaja on "äärimmäisen pahoillaan" tapahtuneesta.

Onnettomuus sattui Tampereen Hämeenpuistossa Kauppakadun risteyksessä aamulla 31. päivä elokuuta. Pelastuslaitokselle tieto onnettomuudesta tuli hieman ennen aamuyhdeksää.

Kaivinkone oli ollut ajamassa työmaalta toiselle muun liikenteen seassa, kun lapsi tuli koneen töytäisemäksi ja jäi sen takapyörän alle kiinni repustaan ja vaatteistaan. Lapsi sai tilanteessa vakavat vammat.

Tilanteessa loukkaantuneen lapsen vanhempi kertoi MTV Uutisille aiemmin, että lapsi oli ollut tapaturman aikaan koulumatkalla. Haastattelun aikaan lapsi toipui tapahtumasta sairaalassa.

Isä kertoi myös tapahtumista onnettomuuspaikalla yksityiskohtaiseksi. Aiheesta voit lukea lisää täältä:

Ei tahallisuutta

Pirkanmaan poliisi on selvitellyt tapahtumien kulkua ja tutkinut asiaa rikoksena. Nimikkeinä ovat liikenneturvallisuuden vaarantaminen sekä vammantuottamus.

Vaikka kaivinkonetta kuljettanutta henkilöä epäilläänkin rikoksista, poliisi korostaa, että tilanteessa näyttäisi olleen kyse puhtaasta onnettomuudesta.

– Ei siinä minkäänlaista tahallisuutta tai törkeyttäkään ole ollut. Joskus vain sattuu jotain sellaista, mitä ei saisi tapahtua, tutkinnanjohtaja ja rikoskomisario Antti Uusipaikka muotoilee.

Kuollut kulma onnettomuuden taustalla?

Poliisin selvityksen mukaan kaivinkoneen kuljettaja ei ollut nähnyt lasta onnettomuuden hetkellä siitä huolimatta, että hän oli keskittynyt liikenteen seuraamiseen.

– Ei ole mitään viitteitä sellaisesta, että hän ei olisi keskittynyt liikenteeseen. Joskus vain jää kuolleita kulmia, rikoskomisario Uusipaikka sanoo.

– Tietysti työkoneet voivat olla pahoja siinä, että niissä saattaa olla henkilöautoa isompia kuolleita kulmia, kun henkilöautossakin voi jäädä osa pilarin taakse piiloon, hän jatkaa.

Kuulusteluissa kuljettaja on Uusipaikan mukaan ollut tapahtuneesta äärimmäisen pahoillaan.

– Hän on äärimmäisen pahoillaan toki, mutta tietystikään tapahtunutta ei saa tapahtumattomaksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja