Mainos

Lapin yliopiston EU-tuet poliisin syynissä

Poliisi epäilee yli sadan henkilön kanssa käytyjen kuulustelujen perusteella, että ESR-tukea on maksettu perusteettomasti muun muassa toteutumatta jääneistä etäkoulutuspäivistä. Epäiltyinä on kolme henkilöä.

Lapin yliopistossa epäillään törkeää avustuspetosta.

Epäilyt kohdistuvat yliopiston toteuttamaan Euroopan sosiaalirahaston (ESR) aikuiskoulutusprojektiin, jossa oli tarkoitus kehittää Rovaniemen seudun muotoiluosaamista ja yrittäjyyttä.

Lapin TE-keskus teki tutkintapyynnön poliisille toissa vuonna. TE-keskuksessa oli kiinnitetty huomiota yhteen yliopiston aikuiskoulutuskeskuksen ESR-projektiin.

Vuonna 2004 päättyneessä hankkeessa oli havaittu puutteita muun muassa etäopetuspäivien dokumentoinnissa.

- Tiedot osanottajista olivat hyvin epämääräiset. Seuranta oli ollut hyvin heikkoa [sen suhteen], kuinka paljon opiskelijoita ja minkälaista koulutusta on ollut, tarkastusneuvos Juha Pekka Niemi työministeriöstä kertoo.

Poliisitutkinta yrittäjyyden ja muotoiluosaamisen koulutushankkeesta on nyt valmis.

MTV3:lle antamassaan kirjallisessa tiedotteessa poliisi esittää rikosnimikkeeksi törkeää avustuspetosta. Epäiltyinä on kolme henkilöä.

- Kuulustelujen perusteella on syytä epäillä, että koulutuksiin osallistuneet eivät olisi saaneet etäkoulutusta tai ainakaan koulutuksen toteuttajan maksatushakemuksissa TE-keskukselle ilmoittamia määriä. Avustusta hakevan epäillään antaneen avustuksesta päättävälle väärän tiedon, poliisitiedote kertoo.

Yliopistolla aihe on arka.

- Epäilen kuitenkin, että tässä vaiheessa ei varmaankaan kukaan pysty sanomaan, mikä on ollut todellisuus, suunnittelu- ja rahoituspäällikkö Tarja Särkkä Lapin yliopistosta kertoo.

Juttu siirtyy syyttäjälle lähiviikkoina.

- Ei ole kuin muutama tapaus, jotka ovat menneet poliisitutkintaan ja ne, joista on tullut tuomio, ovat vielä harvinaisempia, Särkkä luotaa.

Minimirangaistus törkeästä avustuspetoksesta on neljä kuukautta, maksimi neljä vuotta vankeutta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.