Mainos

Kuva Lapin poliisin arjesta: Upeita revontulia ja turistien hyytynyt menovesi

Lapin poliisilaitos on jakanut Facebook-sivuillaan kuvan, joka osoittaa, ettei pohjoisen poliisin työ ole ainoastaan rikosten selvittämistä. Välillä luonto palkitsee upealla näytöksellä, kuten viimeksi joulun alla.

Poliisi kertoo kuvan yhteydessä siihen liittyvän tarinan. Partio oli matkalla "avioliittoneuvojan" tehtävistä, kun he pysäyttivät auton puheluita ja kirjaamistehtäviä varten. Työparin hoitaessa näitä töitä Olli A -nimisellä poliisilla oli hetki aikaa napata kuva taivaalla loimottavista revontulista ja poliisin kulkupelistä.

– Pakkasta oli -32, liikennettä tiellä ei ollut tuona aikana lainkaan. Perin matalasta jalustasta johtuen oli pakko mennä kameran taakse pitkin pituutta maate, jota näki mitä kamera näkee. -- Kenenkään ei tarvitse mieltänsä pahoittaa valtion ajan ”tuhlaamisesta”, sillä operaatio ei kestänyt montakaan minuuttia ja toisaalta kehitin ammattitaitoani, hän kirjoittaa.

Samalla poliisi kertoo seuraavasta työtehtävästä. Latvialaisen kahdeksan hengen seurueen kulkupeli oli hyytynyt Karesuvannon yläpuolelle. 

– Olivat sitten päättäneet säästää ja olivat tankanneet autoonsa mukanaan olleista kanistereista kotimaansa kesälaatuista dieseliä ja senhän tietää kuinka siinä käy -32 asteen pakkasessa. Myöhäisestä ajankohdasta huolimatta saimme porukalle Suomen ilmastoon soveltuvaa polttoainetta lisäaineineen. No mutta sekään ei lopulta auttanut, vaan jouduimme/saimme kuljettaa seurueen heille Karesuvannosta järjestämäämme huoneistoon, poliisi kirjoittaa

– Toisinaan tunnemme jopa työiloa, kuten nytkin. Minä sain mukavia kuvia revontulista ja partiokaveri sai lämpimän halauksen latvialaisneitoselta , mikäpä siinä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.