Mainos

Lapin-lennoista ruuhkaa Helsinki-Vantaalle

Lapin-lentojen odotetaan aiheuttavan tänä iltana kovia ruuhkia Helsinki-Vantaan lentokentälle. Ruuhka jatkunee iltakymmeneen asti. Etenkin kotimaan lentomatkustajia kehotetaan saapumaan lentokentälle ainakin tuntia ennen lähtöä.

Helsinki-Vantaan lentoasemalle on odotettavissa tänään kovia ruuhkia, kun Lapin-lennot lähtevät matkaan. Kotimaanlentojen puolelta lähtee tupaten täysiä koneita kohti pohjoista. Ensimmäinen kone starttasi kello 16.

- Koneita lähtee tämän jälkeen pitkin päivää, sanoo Ilmailulaitoksen matkustusohjausesimies Jari Pusa.

Lentoja nousee ilmaan kohti Pohjois-Suomea tasaisin väliajoin aina iltakymmeneen saakka. Pusan mukaan ulkomaanterminaali ei ruuhkaudu kuten kotimaan puoli. Ulkomaanterminaalin ennustetaan rauhoittuvan jo viiden jälkeen.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on varauduttu joulun viettoon lähtevään ihmisjoukkoon. Esimerkiksi turvatarkastuslinjoista on käytössä kaikki kolme. Pusan mukaan linjojen määrä on riittävä.

- Vinkki matkustajille on se, että lentokentälle tultaisiin hyvissä ajoin. Etenkin Lapin kohteisiin lähtee täysiä koneita, ja matkustajia on paljon yhtä aikaa liikkeellä.

Pusan mukaan kentälle kannattaa tulla ainakin tuntia ennen koneen lähtöä. Hän muistuttaa myös, että koneessa ei saa kuljettaa suksien vahanpoistoaineita tai spray-pulloissa olevia voiteluaineita, koska ne ovat palavia nesteitä.

Huomenna ruuhkat helpottavat. Vielä aamulla lähtee koneita Lappiin, mutta niiden lähdettyä Helsinki-Vantaalle laskeutuu joulurauha.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.