Mainos

"Läpimurto!" – uusi menetelmä pidentää sähköautojen toimintamatkaa

Nissan Motor Company ja sen tytäryhtiö Nissan Arc Ltd. ilmoittivat viime viikolla uudesta atomianalyysimenetelmästä, joka edistää nykyisissä sähköautoissa käytettävien litiumioniakkujen suorituskykyä ja pidentää autojen toimintamatkaa.

Uutta menetelmää koskeva läpimurto saavutettiin Nissanin tytäryhtiön Nissan Arc Ltd.:n, Tohokun yliopiston, Japanin materiaalitieteiden kansallisen instituutin (NIMS) sekä Japanin synkrotronisäteilyn tutkimusinstituutin (JASRI) yhteisponnistuksena.

Uusi analyysi mahdollistaa amorfisen piimonoksidin (SiO) rakenteen tutkimisen. Amorfisen piimonoksidin katsotaan yleisesti voivan parantaa seuraavan sukupolven litiumioniakkujen kapasiteettia. Uuden analyysin ansiosta tutkijat voivat ymmärtää paremmin elektrodirakennetta lataussyklien aikana.

Pii (Si) pystyy sitomaan suurempia litiummääriä kuin tavanomaiset hiilipohjaiset materiaalit, mutta sen kiderakenne heikkenee lataussyklien aikana. Tämä heikentää lopulta akun suorituskykyä. Amorfinen piimonoksidi (SiO) on resistentti tälle heikkenemiselle.

Amorfisen piimonoksidin perusrakennetta ei kuitenkaan aikaisemmin tunnettu, mikä teki massatuotannosta hankalaa. Uusi metodologia mahdollistaa SiO:n amorfisen rakenteen tarkan selvittämisen rakenneanalyysien ja tietokonesimulointien pohjalta.

SiO:n atomirakennetta pidettiin aikaisemmin epähomogeenisena, joten sen tarkasta avaruusrakenteesta ei ollut varmuutta. Uudet löydökset osoittavat, että SiO:n rakenne mahdollistaa suuren litiumionimäärän varastoinnin, mikä puolestaan parantaa akun suorituskykyä.

– Uusi analyysimenetelmä on olennaisen tärkeä seuraavan sukupolven suuren kapasiteetin litiumioniakkujen kehittämisen kannalta. On selvää, että kyseessä on yksi avainteknologioistamme tulevaisuudessa. Uuden menetelmän hyödyntäminen tuotekehityksessä auttaa varmasti pidentämään sähköautojemme toimintamatkaa, sanoi Nissan Motor Co., Ltd.:n apulaisjohtaja ja Nissan Arc Ltd.:n pääjohtaja Takao Asami.

Nissanin maailmanlaajuisen myynti- ja markkinointidivisioonan varatoimitusjohtaja Daniele Schillaci totesi, että uuden menetelmän kehittäminen on jälleen yksi osoitus Nissanin innovatiivisuudesta huipputeknologian alalla.

– Nissan tutkii useiden eri energialähteiden käyttömahdollisuutta tulevaisuuden autoissa. Olemme tietoisia siitä, että meillä on tärkeä rooli erilaisten teknologioiden ja älykkäiden liikennemuotojen kehittämisessä, Schillaci sanoi.

Tämän tiedotteen sisältö julkaistiin monitieteellisessä isobritannialaisessa Nature Communications -tiedejulkaisussa 13.5.2016.

Lähde: Nissan 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.