Mainos

Täpärästi läpi! Guggenheim-hanke etenee valtuustokäsittelyyn

Guggenheim-museohanke etenee Helsingin kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi. Kaupunginhallitus päätti asiasta äänin 8-7.

Äänestyksestä povattiin etukäteen tiukkaa. Jos kaupunginhallitus olisi päättänyt, että esitys ei etene valtuustokäsittelyyn, Guggenheim-hanke olisi kaatunut.

Museota kannattivat Kokoomus, RKP ja Keskusta, vastustajina sdp, vasemmistoliitto ja perussuomalaiset. Tuloksen ratkaisi vihreiden ryhmän hajoaminen.

Guggenheim-museon puolesta äänestivät kokoomuksen Tatu Rauhamäki, Lasse Männistö, Laura Rissanen ja Arja Karhuvaara, vihreiden Hannu Oskala ja Sanna Vesikansa, Rkp:n Marcus Rantala ja keskustan Laura Kolbe.

Esityksen hylkäämisen puolesta äänestivät Sdp:n Osku Pajamäki, Jorma Bergholm ja Mirka Vainikka, Vasemmistoliiton Silvia Modig ja Veronika Honkasalo, perussuomalaisten Mika Raatikainen ja vihreiden Otso Kivekäs.

Valtuusto päättää asiasta ensi viikon keskiviikkona. Se voi kaataa hankkeen, vaikka kaupunginhallitus äänestikin sen puolesta. 

Valtuuston käsittelyyn tulevan sopimuksen mukaan kaupunki osallistuisi museon rakentamiseen 80 miljoonalla eurolla. Loppuosan 130 miljoonan investoinnista maksaisi Guggenheim Helsingin Tukisäätiö.

Museon pyörittämisestä vastaisi yksin tukisäätiö. Lisäksi valtio on luvannut Guggenheim Helsingille vuosittain 1,3 miljoonan euron tuen.  

Museon rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan 2019. Aikataulussa on huomioitu tontin kaavamuutos ja mahdolliset valitukset.  

Guggenheimista on kiistelty taas viime viikkoina. Katso uutisvideot:

2:14

8:49

11:05

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.