Mainos

Guggenheim – vastaehdotus ja tuntitolkulla jaarittelua

3:05

Helsingin valtuusto on koko illan käsitellyt yhtä tämän hetken kuuminta puheenaihetta - Guggenheimia.

Lähes kaikki halusivat pitää puheenvuoron ja ilta venyi ja venyi. Kovasti uutta tietoa tai perusteluja puolesta tai vastaan ei tullut, mutta tunteet kävivät kuumana. Toisaalta monet valtuutetut viettivät mieluummin aikaansa aulassa naureskellen, sillä jaarittelulle ei tullut loppua. 

Eniten herätti ihmetystä Kokoomuksen Lasse Männistön vastaehdotus, joka tuli valtuutetuille yllätyksenä. Ehdotuksessa lisättäisiin Tukisäätiön ja vähennättäisiin kaupungin vastuuta Guggenheimin rahoituksessa. 

- Ehdotus on outo uus, syntyy hetken hiljaisuus. Hyvin erikoinen menettely, juristien mielestä kai ihan laillinen, että mikäpäs siinä, runoilee Keskustan Timo Laaninen MTV:lle. 

Monien mielestä Männistö toimi protokollan vastaisesti ja aloitti turhan "puliveivaamisen". Nimettömänä pysyttelevä valtuutettu sanoo, että taustalla voi olla puolueen sisäistä valtataistelua. 

Joka tapauksessa moni haluaisi saada tämän asian jo vihdoin päätökseen. Guggenheimin suunnitteluhan alkoi jo viisi vuotta sitten. Ensimmäisellä kerralla se ei päässyt edes hallituksen käsittelyyn, toisella kerralla hallitus kaatoi sen äänin 8-7 ja kolmannella kerralla luvut olivatkin päinvastoin. Ensimmäistä kertaa Guggenheimia käsitellään valtuustossa. 

Kävijämääräennusteita kritisoitiin usein eli moni ei uskonut, että Guggenheim houkuttelisi 550 000 vierasta vuodessa. Esimerkiksi Vasemmistoliiton Sirpa Puhakka ei usko kävijämääriin. Yksityisillä varoilla rakennettu museo sopisi Puhakalle. Vihreiden Hannu Oskala puolestaan sanoi, että ei ole keneltäkään suomalaiselta taiteilijalta pois, jos Guggenheim tulisi. Yrjö Hakanen (SKP) taas kyseli ohjaako Helsingin kaupungin päätöksiä lobbarit ja Helsingin Sanomien omistajat. 

-Mihin rahapula unohtuu? En hyväksy tätä, koska kaupunki samalla leikkaa omia kulttuuripalveluja, sanoo Hakanen.

Keskustelu jatkuu ja äänestämään päästään ehkä vielä tämän vuorokauden puolella.

14:42

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja