Mainos

Länsirannalle aselepo?

Israel ja Palestiina ovat sopineet neljä päivää jatkuneiden levottomuuksien lopettamisesta. Tulitauko astui voimaan illalla. Aselevosta ilmoitettiin myös lauantaina, mutta siitä huolimatta väkivaltaisuudet jatkuivat.

Levottomuudet levisivät Länsirannalta ja Gazasta Israelin puolelle.

Israelin ja palestiinalaisten viranomaiset ovat ilmoittaneet olevansa valmiit aselepoon. Israelin virkaatekevä ulkoministeri Shlomo Ben-Ami sanoi Espanjan pääministerin Jose Maria Aznarin kertoneen hänelle, että Aznar oli saanut viestin palestiinalaisten presidentiltä Jasser Arafatilta. Viestissä Arafat ilmoitti, että tulitus ja mellakointi loppuvat illan aikana.

Palestiinalaisten edustaja Nabil Abu Rdainah puolestaan kertoi uutistoimisto Reutersille, että Israelin joukot ovat myös ilmoittaneet lopettavansa tulitukset. Myös eilen ilmoitettiin osapuolten sopineen tulitauosta, mutta myöhemmin ilmoitus peruttiin yhteenotot jatkuivat.

Väkivaltaisuudet alkoivat torstaina, jolloin oikeistolaisen Likud-puolueen johtaja Ariel Sharon kävi Jerusalemissa, Al Aksan moskeijassa. Palestiinalaiset pitävät käyntiä pyhäinhäväistyksenä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.