Länsimetrossa taas ongelmia: Uutuuttaan kiiltelevä metroasema suljetaan – lattiahalkemista massiivinen, 770 000 euron korjausoperaatio

4:35

Koivusaaren metroasema Espoossa suljetaan kesällä reiluksi kahdeksi kuukaudeksi lattian korjauksen vuoksi.

Marraskuussa 2017 avattu Koivusaaren metroasema suljetaan kesällä korjaustöiden ajaksi. Metroaseman laiturin mosaiikkibetonilattiassa on havaittu halkeamia ja laituritason lattia uusitaan kokonaan.

Länsimetro Oy:n kiinteistö- ja infrajohtaja Juhani Penttilä kertoo, ettei halkeamisen syntymiselle ole yhtä yksittäistä syytä.

– Se on monen tekijän summa, johon ovat vaikuttaneet työmenetelmät, olosuhteet työmaalla ja valittu materiaali.

Kustannukset liki 800 000 euroa

Länsimetro mukaan halkeamat eivät vaikuta aseman käytettävyyteen. Ne halutaan kuitenkin korjata ennen kuin Koivusaaren metroaseman mahdollinen toinen sisäänkäynti otetaan joskus tulevaisuudessa käyttöön.

Korjaustöiden on laskettu maksavan 770 000 euroa.

– Kustannukset jaetaan puoliksi urakoitsijan ja Länsimetro Oy:n kesken, Penttilä kertoo.

Korjaustyöt tehdään 1.6.–5.8.2020. Ne on ajoitettu kesäkuukausille, jotta niiden aiheuttama häiriö matkustajille olisi mahdollisimman pieni.

– Kesällä matkustajia on vähemmän. Asema suljetaan ja työvaiheet suunnitellaan niin, ettei aseman ohi molempiin suuntiin ajava metroliikenne häiriinny.

Massiivinen operaatio

Korjaustöiden aikataulu, kaksi kuukautta ja viisi päivää, on Penttilän mukaan tiukka.

– Operaatio on massiivinen. Jo vanhojen pintarakenteiden purkaminen kestää kuukauden. Työtä tehdään kolmessa vuorossa, koska aseman kiinnioloaika on haluttu minimoida.

Kesäkuukaudet ovat Länsimetron mukaan selvästi muuta aikaa hiljaisemmat. Koivusaaren metroasemalla oli vuoden 2019 tasolla keskimäärin 2100 matkustajanousua arkipäivää kohden. Heinäkuussa 2019 matkustajakeskiarvo oli arkipäivisin noin 1500.

HSL tiedottaa korjaustöiden ajaksi järjestettävistä vaihtoehtoisista yhteyksistä tarkemmin kevään aikana sivustolla hsl.fi/koivusaari2020. Tiedot tulevat näkyviin myös Reittioppaaseen.

Koivusaaren asema on valmistunut 2016 ja se on otettu käyttöön marraskuussa 2017.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja