Tämä kuva Espoon Matinkylän metroasemalta konkretisoi länsimetron aamuruuhkat: Ihmiset kuin sillit suolassa!

Länsimetro joutui tositestiin kun työmatkaliikenne alkoi 7:20

Länsimetron asemat Espoon Matinkylästä Tapiolaan ovat ruuhkautuneet niin pahasti, että osalla matkustajista on ollut vaikeuksia mahtua kyytiin Urheilupuiston metroasemalla. 

Yllä olevalta videolta voit katsoa Huomenta Suomen keskustelun länsimetrosta. 

Kuin sillit suolassa. Näin voisi kuvailla aamuruuhkaa Espoon Matinkylän metroasemalla.

Tänään metroliikennettä sotki Tapiolan asemalle rikkoutunut juna, jonka takia junat kulkivat jopa 10 minuuttia myöhässä. Myöhästymiset ja sitä myötä pahat ruuhkat asemilla jatkuivat puoleen päivään saakka. 

Matinkylän asemalla noin kahdeksan aikaan aamulla olleen Mirka Vuolleen ottama kuva konkretisoi ongelman asemalla. Hänen mukaan osa matkustajista joutui jäämään asemalaiturille odottamaan seuraavaa vuoroa. 

Espoolaisasema on kuitenkin saanut viime viikkoina kyseenalaista julkisuutta muiden "ruuhka-asemien" tavoin. Ilman junan rikkoutumista tai teknistä ongelmaakin asemat ovat ajoittain ruuhka-aikoina niin täysiä, että ihmiset kokevat odottamisen hankalaksi. Juniin ei myöskään aina mahdu kyytiin. 

MTV Uutiset kertoi syyskuun lopussa, että tänään tiistaina kokoontuvan HSL:n hallituksen esityksen kiireellisin ja tärkein osa koskeekin Matinkylään rakennettavaa kääntöraidettta.

Vuolle kertoo MTV Uutisille matkustaneensa muutamia kertoja samaan aikaan, ja tilanne on aina ollut sama. 

– Joka kerta metro on ollut seisomapaikkoja myöten täynnä. 

Juttu jatkuu videon jälkeen. 

Länsimetro sai väen liikkeelle - paisuneitakin kustannuksia pidetään sijoituksena 2:04

Vuolle kuitenkin arvioi, että tavanomaista suurempaan ruuhkaan on voinut tänään vaikuttaa Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n ylityö- ja vuoronvaihtokielto. Kielto koskee valtaosaa metro- ja raideliikenteen kuljettajista.

HSL:n aikaisemmissa suunnitelmmat eivät sisältäneet kääntöraidetta. HSL:n mielestä se on kuitenkin osoittautunut tarpeelliseksi. 

Mahdollisesti rakennettavan kääntöraiteen on arvioitu mahdollisesti viivästyttävän Kivenlahden metron avaamista. 

Päivitys klo 20: Artikkelia on täsmennetty ja päivitetty tiedoilla aamuruuhkaa pahentaneesta vikatilanteesta.

Lue myös:

    Uusimmat