Mainos

Länsimetroa viivästyttäneet monet ongelmat: johtaminen, tiedonkulku, aikataulu, virheet...

1:57

Päätös länsimetron rakentamisesta tehtiin Espoossa ja Helsingissä. Tositoimiin eli rakentamaan päästiin vuonna 2009, mutta projekti ei edennytkään kuin juna.

Hankesuunnitelman mukaan länsimetron ykkösosan piti valmistua syksyllä 2014, mutta matkustajalikenteen alkamispäivää jouduttiin siirtämään elokuulle 2016. Länsimetro ei kuitenkaan lähtenyt vielä tuolloin liikkeelle.

Valmistusajankohtaa siirrettiin tammikuulle 2017, mutta silloinkin jouduttiin pettymään. Edes syyskuussa 2017 länsimetro ei ollut liikenteessä. 

Länsimetron käyttööottoa ovat viivästyttäneet hyvin monenlaiset seikat: Moitteita on tullut epärealistisesta aikataulusta, puutteellisesta tiedonkulusta rakennustyömaan ja projektin eri tahojen välillä. Esiin on nostettu johtamiseen liittyvät ongelmat ja johdon tietämättömyys projektiin liittyvistä haasteista.

Viivästyksiin on vaikuttanut merkittävästi myös se, että erilaisiin testauksiin on varattu liian vähän aikaa tai joitakin osia on tilattu aivan liian myöhään. Rakentamisen aikana on tehty myös virheitä, esimerkiksi virtakiskoja on asennettu väärin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.