Mainos

Farssi jatkuu: Länsimetrossa liukuporrasmoka – kulkusuuntaa jouduttiin vaihtamaan pääteasemalla

Matinkylän metroaseman liukuportaiden kulkusuuntaa on vaihdettu, sillä aiempi järjestely oli ongelmallinen etenkin ruuhka-aikoina. Liukuportaisiin jouduttiin jopa jonottamaan.

Matinkylän metroasemalla on toistaiseksi käytössä vain yksi sisäänkäynti, johon nähden liukuportaiden kulkusuunta on osoittautunut epäkäytännölliseksi.

Aiemmin metrolaiturille saapuvien ja sieltä lähtevien matkustajien kulku risteytyi laituritasolla, kun metrolaiturille saapuvasta metrosta matkustajat joutuivat kulkemaan vastakkaisella puolella oleviin liukuportaisiin päästäkseen ylös.

Liukuportaisiin jouduttu jonottamaan

Tilanne on ollut hankala myös siksi, että aseman matkustajamäärät ovat kasvaneet liityntäliikenteen alkamisen jälkeen, ja aseman liukuportaisin joutuu ruuhka-aikoina jonottamaan.

Liukuportaiden kulkusuuntaa on nyt vaihdettu, jotta matkustajien tiet eivät risteäisi ja kulku metroon ja metrosta ulos sujuvoituisi, tiedottaa HKL.

Jatkossa liukuportaista vasemmanpuoleinen vie alas laituritasolle samalle puolelle, josta metro lähtee idän suuntaan. Kaksi oikeanpuoleista liukuporrasta laiturilta kulkee ylös lippuhallitasolle.

HKL:n mukaan tilanne tulee helpottumaan, kun länsimetron jatke Kivenlahteen aikanaan valmistuu. Myös aseman toisen sisäänkäynnin käyttöönoton odotetaan parantavan tilannetta ainakin osittain.

Toinen sisäänkäynti avataan, kun aseman ympäristön rakennustyöt valmistuvat.

2:04

7:20

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.