Lännen Media: Varapuhemies Eerola ei pyrkinyt viivyttämään elpymispaketin käsittelyä syksyyn asti

Perussuomalaisten Tynkkynen piti yli kahdeksan tunnin ennätyspuheenvuoron elpymispakettikäsittelyssä – poisti kasvomaskinsa kesken puheenvuoron 1:46
Perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen piti yli kahdeksan tunnin ennätyspuheenvuoron elpymispakettikäsittelyssä – poisti kasvomaskinsa kesken puheenvuoron.

EU:n elvytyspaketin eduskuntakäsittelystä syrjään siirretty eduskunnan varapuhemies Juho Eerola (ps.) sanoo Lännen Medialle, ettei hänen tarkoituksenaan ollut venyttää elpymispaketin käsittelyä pitkälle tulevaisuuteen.

Juho Eerola kertoo, että hän olisi viime keskiviikon vastaisena yönä lähtökohtaisesti keskeyttänyt asian käsittelyn ja siirtänyt sen seuraavan päivän puolelle.

– Yötä myöten keskusteleminen ei ole eduskunnan arvon mukaista. Olisin luultavasti todennut, että jatketaan paremmalla ajalla. Totta kai sekin olisi viivästyttänyt käsittelyä, Eerola sanoo Lännen Medialle.

Eerola siirrettiin syrjään elpymispaketin käsittelystä viime torstaina puolueellisuusepäilyn takia. Tätä ennen hän oli kertonut STT:lle, että hän olisi saattanut käyttää istuntoa johtaessaan tilannetta hyväkseen, jos tukipaketin vastustajilla olisi ollut tilapäinen enemmistö eduskunnassa.

Eerola sanoo, ettei saanut elpymispaketin käsittelyn aikana ohjeita perussuomalaisten eduskuntaryhmältä. Hän ilmoittaa jatkavansa varapuhemiehenä normaalisti.

Keskustelu EU:n elpymispaketista päättyi eduskunnassa lauantaina aamuyöllä. Elpymispakettia vastustava perussuomalaiset pitkitti keskustelua useita päiviä.

Paketin hyväksymisestä äänestetään tiistaina. Sen hyväksymiseen vaaditaan kahden kolmasosan enemmistö.

Lue myös:

    Uusimmat