Varapuhemies Tarja Filatov kertoo MTV Uutisille yötöiksi venyneistä maratonpuheista: ”Vaikeinta oli, kun ei päässyt jaloittelemaan” 

1:46
PS:n Tynkkynen piti yli kahdeksan tunnin puheenvuoron.

EU:n elpymispaketin käsittely oli puhemiehille pitkä rupeama. 

Kello löi neljä varhain tänä aamuna kun neljä yötä jatkunut perussuomalaisten pitkittämä, farssiksi muodostunut puhemaraton, EU:n elpymispaketista viimein päättyi. Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen venytti puheenvuoronsa ennätyspitkäksi, yli kahdeksaan tuntiin.  

– Olen tyytyväinen, että keskustelu vihdoin päättyi ja paketin käsittely ei myöhästy. Toivoisin kyllä, että aikasuosituksia noudatettaisiin, sillä jos kaikki rikkoisivat niitä, oltaisiin aikamoisessa kaaoksessa, eduskunnan varapuhemies Tarja Filatov (sd.) kommentoi maratonkeskustelua MTV Uutisille. 

Eduskunnan varapuhemies Tarja Filatov (sd.) ja puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) hoitivat pitkitettyä elpymispaketin käsittelyä vuorovedoin, sillä Vehviläinen hyllytti eduskunnan toisen varapuhemies Juho Eerolan (ps) elpymispakettikeskustelun ajaksi.  

Filatov ei ollut varautunut siihen, että asian käsittelyä pitkitettäisiin puheilla useamman päivän mittaisiksi.  

– Helsinkiin lähtiessä mietin, että olen siellä yhdestä kahteen yötä. Sää ehti kuitenkin muuttua useamman päivän aikana talvisesta keväiseksi. Täytyy tunnustaa, että säähän sopivin vaatteiden etsiminen oli vaikeinta, että sain homman hoidettua, Filatov naurahtaa.

"Kaikki me tiedetään, että istuminen tappaa"

Oman haasteensa toi myös tuntikausiksi venyneet puheenvuorot. 

– Kyllähän ihmiset tekee yötyötä ja raskaissa olosuhteissa, se ei ole vaikeinta, vaan se, että joutuu istumaan eikä pääse jaloittelemaan. Kaikki me tiedetään, että istuminen tappaa. 

EU:n elpymispakettikeskustelun käsittely päättyi lopulta varhain lauantaiaamuna.  

– Kun pääsin aamusella kotiin, niin ei tarvinnut kauaa unta odotella. Nyt on ihan hyvät fiilikset. Toki olin ajatellut, että pystyn laittamaan kädet multaan hieman aiemmin, mutta tänään sen pystyin tekemään, Filatov kertoo alkuillasta muuttuneista suunnitelmistaan. 

EU:n elpymispaketista äänestetään tiistain täysistunnossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja