Lännen Media: Leikkausten keskittäminen huolettaa suuressa osassa Suomea – sairaanhoitopiireissä huolta potilasturvallisuudesta

Iso keskustelu leikkaustoiminnasta 2:44
Oppositio syytti tammikuussa hallitusta yksityisten yritysten suosimisesta aluesairaaloiden kustannuksella – "Kaikkien aikojen vedätys suomalaisen terveyspolitiikan historiassa"

Leikkausten keskittäminen huolettaa suuressa osassa Suomen sairaanhoitopiirejä, kirjoittaa Lännen Media.

Sairaaloiden työnjakoa myllätään uusiksi heinäkuussa voimaan tulleen keskittämisasetuksen seurauksena. Tekonivelleikkaukset sekä selkä- ja syöpäkirurgia järjestetään tai on jo järjestetty uudella tavalla.

Lännen Media kysyi keskittämisasetuksen vaikutuksista Suomen 20 sairaanhoitopiirin johtajilta, joista 17 vastasi. Kymmenen sairaanhoitopiiriä kertoi monenlaisista huolenaiheista.

Erityisen huolissaan toiminnasta ja potilaiden tilanteesta ollaan Pohjois-, Keski- ja Itä-Suomessa. Sen sijaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri pitävät muutosta hyvänä.

Johtajat kantavat huolta potilasturvallisuudesta päivystystilanteissa ja pitkistä matkoista lähimpään yliopistosairaalaan. Moni pelkää myös, että osaamistaso keskussairaaloissa laskee.

Lue myös:

    Uusimmat