Mainos

Pienillä paikkakunnilla entistä pahempi lääkäripula – selvityksen mukaan syynä mielikuvat, joiden takia erikoislääkärit karkaavat muualle

8:38
Mistä on laadukas hoito tehty?

Julkisuudessa käyty keskustelu terveydenhuollon uudistuksista on osaltaan pahentanut pienten paikkakuntien lääkäripulaa, toteaa sosiaali- ja terveysministeriön tuore selvitys. Mielikuvat suurista sairaaloista parempina työnantajina johtavat siihen, että erikoislääkärit valitsevat työpaikakseen mieluummin yliopistollisen sairaanhoitopiirin.

Vaativin erikoisalapäivystys on viime vuosina koottu 12 yliopisto- ja keskussairaalaan. Vaativaa leikkaushoitoa on keskitetty pienistä sairaaloista maakuntien keskussairaaloihin ja edelleen yliopistosairaaloihin.

Muissa keskussairaaloissa järjestetään ympärivuorokautinen perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteispäivystys.

Selvityksen mukaan lääkäripula on pienin yliopistosairaaloissa. Muissa keskussairaaloissa lääkärivaje on 10–12 prosenttia.

Selvitys esittää, että rajaa yliopistollisten sairaanhoitopiirien ja muiden sairaanhoitopiirien välillä häivytetään. Tämä auttaisi pienempiä sairaaloita lääkärien rekrytoinnissa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja