Syyte: Mies huijasi 19 naiselta 1,4 miljoonaa euroa ja törsäsi uhkapeleihin – monet uhreista iäkkäitä

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään kuutta vuotta vankeutta useista petoksista, jotka jatkuivat syytteiden mukaan vuosien ajan.

Pohjanmaan käräjäoikeudessa pidettiin tänään perjantaina valmisteluistunto rikosjutussa, jossa miestä vastaan on nostettu syytteet 20 petoksesta, joista valtaosa on törkeitä. Julki tulleen haastehakemuksen mukaan mies huijasi 19 naiselta yhteensä lähes 1,4 miljoonaa euroa vuosina 2006–2020.

Uhreja oli syyttäjän mukaan eri puolilla Suomea. Poliisi kertoi esitutkinnan aikana, että monet uhreista olivat iäkkäitä.

Mies kiistää kaikki syytteet omassa kirjallisessa vastauksessaan.

Huijarit iskevät jopa viattomien nettipelien maailmassa – näin rakkaushuijari lähestyi suomalaismiestä Scrabble-sanapelissä 6:30
Katso myös: Rakkaushuijari iski nettipelissä – katso videolta kuinka keskustelu eteni

Syyttäjä: Kerätyt rahat Pitkävetoon

Haastehakemuksen mukaan suuressa osassa tapauksista mies uskotteli olevansa naisten kanssa parisuhteessa ja osalle hän esiintyi eri nimellä kuin omallaan.

Syyttäjän mukaan naiset miehen pyynnöstä antoivat tai lainasivat hänelle rahaa, jota mies sitten käytti muiden velkojensa maksuun tai Veikkauksen uhkapeleihin, pääasiassa Pitkävetoon.

Syytteiden perusteella mies oli uskotellut uhreille sijoittavansa rahoja Veikkauksen peleihin tai antanut heille harhaanjohtavia käsityksiä rahapelien voittotodennäköisyyksistä.

Lopulta naiset saivat mieheltä takaisin rahojaan yhteensä vain alle 60 000 euroa, syytteissä todetaan. Mies ei syyttäjän mukaan ollut paljastanut naisille olleensa maksukyvytön.

Syyttäjän mukaan huijaukset kestivät pisimmillään vuosien ajan. Esimerkiksi eräs helsinkiläisnainen antoi haastehakemuksen mukaan vuosina 2006–2019 miehelle yhteensä 341 000 euroa, josta mies maksoi takaisin alle 26 000 euroa.

– (Mies) on erilaisilla perättömillä ja tunteisiin vetoavilla perusteilla sekä omaa varallisuusasemaansa ja ansaintamahdollisuuksiaan kuvaavilla väärillä tiedoilla saanut vakuutettua asianomistajan siitä, että (mies) maksaa lainaamansa varat takaisin asianomistajalle, haastehakemuksessa todetaan usean syytteen kohdalla.

Omassa vastauksessaan mies on kiistänyt rikokset ja osassa tapauksista myös katsonut, että mahdolliset saatavat ovat vanhentuneet.

Syytteitä käsitellään käräjäoikeudessa toukokuussa.

Lue myös:

    Uusimmat