Sään kuukausiennuste: Nyt on lauhaa, mutta voi pian muuttua – saadaanko etelään jo lunta?

Sään kuukausiennuste – katso, missä sataa lunta 3:38
Kuukausiennusteen mukaan ensi viikko on keskimääräistä lämpimämpi, mutta vaikuttaa siltä, että viikonvaihteen tuntumassa maan itäpuolelle on tulossa kylmää ilmaa.

Sään kuukausiennuste on taas julkaistu.

Meteorologi Jenna Salmisen mukaan lähipäivinä mennään talvea kohden, mutta pääosin vuodenaikaan nähden keskimääräistä lauhemmassa säässä.

Näin on varsinkin loppuviikon osalta.

– Päivälämpötiloiltaan loppuviikko on lokakuun alkua vastavaa, ja etenkin etelässä ja maan keskivaiheilla lämpötila on jopa elokuun loppua muistuttavaa, jos siinä 10 asteen tuntumassa pysytään. 

Viikonlopun aikana pilkahtaa myös aurinko.

Ennusteen mukaan myös ensi viikko on keskimääräistä lämpimämpi, mutta vaikuttaa siltä, että viikonvaihteen tuntumassa maan itäpuolelle on tulossa kylmää ilmaa.

– Sieltä se kylmä ilma voi koukata Suomen ylle. Kylmä ilma palauttaa yöpakkaset, ja kuura on mahdollista sunnuntain ja maanantain välillä, Salminen sanoo.

Myös etelässä voi sataa lunta

Kylmän ilman myötä sade muuttuisi lumisempaan muotoon. Etelässä on kylmempien ilmojen myötä myös päiväpakkasien mahdollisuus ensi viikolla. Tuolloin voi etelässä sataa lunta.

Pohjoisessa sataa lunta parhaillaan, ja ajokeli on sen vuoksi heikentynyt. 

– Pohjoiseen sataa suurinpiirtein 10–15 senttiä lunta, etenkin Pohjois- ja Keski-Lappiin. Muualla maassa lauha virtaus tekee sateen vesisateeksi, Salminen kertoo.

Katso oheinen Liven säälähetys, jossa meteorologi Jenna Salminen kertoo enemmän sateista.

Lue myös:

    Uusimmat