LaLiga-pomo toppuuttelee Cristiano Ronaldon lähdön merkitystä – "Real Madrid on isompi brändi"

Espanjan LaLigan pomo Javier Tebas rauhoittelee puheita, joiden mukaan liigan taso laskisi Cristiano Ronaldon lähdön myötä.

Ronaldo siirtyy ensi kaudeksi Serie A:ssa pelaavan Juventuksen riveihin. Maailman parhaimpien pelaajien joukkoon lukeutuvan Ronaldon lähtö ei huolestuta Tebasia.

– Viimeisten vuosien ajan olemme pyrkineet varmistamaan, että tällaisella siirrolla ei ole suurta vaikutusta. Ennen olisin ollut huolissani, mutta tänään en, sillä olemme tehneet töitä sen eteen, ettemme ole riippuvaisia siirtoikkunasta, Tebas perustelee.

LaLigaa pidetään yhtenä maailman parhaimmista liigoista. Tebasin mukaan joukkueet menevät LaLigan markkinoinnissa kuitenkin yksilöiden edelle.

– LaLigassa me olemme kaikkien nimien yläpuolella. Esimerkiksi Real Madrid on isompi kuin Cristiano Ronaldon brändi, Tebas toteaa.

LaLiga solmi taannoin uuden televisiosopimuksen, mikä tekee LaLigasta Euroopan toiseksi arvokkaimman jalkapallosarjan. Tebasin mukaan televisio-oikeuksia ostetaan liigan tason perusteella pelaajien sijaan.

– Yksikään maa ei ole tarjonnut alhaisempaa summaa liigasta, jos Cristiano Ronaldo ei pelaisi. Se ei toimi niin. He ostavat kilpailun perusteella. Cristiano lähtee, mutta muita pelaajia tulee, Tebas sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat