Lakko pysäytti Botnian sellutehtaan Uruguayssa

Lakossa ovat kaikki työmaan 2600 työntekijää lukuunottamatta Botnian omaa henkilökuntaa.

Botnian sellutehtaan rakentajat Uruguayssa jatkavat lakkoaan ainakin keskiviikkoon.

Paikalliset rakennustyöntekijät ja urakoitsijat neuvottelivat tänään jo toista päivää lakon päättämisestä. Sopua ei kuitenkaan löytynyt, vaan neuvotteluja jatketaan.

Botnian viestintäjohtaja Annikki Rintala kertoo, että Fray Bentosin sellutehtaan rakennustyömaan lakko alkoi perjantaina, kun työntekijät vaativat yhden urakoitsijan työmaapäällikön eroa.

- Tämän urakoitsijan työntekijät keskeyttivät työnsä ja lakko levisi koko työmaalle. Urakoitsijat eivät suostuneet työmaapäällikön erottamiseen, Rintala sanoo.

Rintala huomauttaa, ettei Botnia ole neuvotteluissa osapuolena, vaan urakoitsijat ja työntekijät keskustelevat keskenään.

Lakossa ovat kaikki työmaan 2600 työntekijää lukuunottamatta Botnian omaa henkilökuntaa.

Rintalan mukaan sellutehtaan työmaalla nyt menossa oleva lakko on vasta toinen.

- Jos vaikka verrataan suomalaiseen tämänkokoiseen työmaahan, niin siellä on ollut todella vähän lakkoja, Rintala sanoo.

Fray Bentosin työmaa on sitä vastoin saanut kielteistä julkisuutta, kun Uruguayn naapuri Argentiina on arvostellut sen tuomia ympäristöhaittoja.

Rintalan mukaan Uruguayn työministeriö on pyytänyt tarkistuttamaan kaikki työmaan nosturit, eikä niitä saa käyttää ennen tarkistusta. Taloussanomat kertoi tänään rakennustyömaalla sattuneesta onnettomuudesta, jossa kaksi työntekijää loukkaantui heidän pudottuaan nosturilta.

- Onnettomuuden takia nosturit tarkistetaan uudelleen. Se on ihan hyvä tietysti, jotta voidaan olla varmoja, että ne ovat asianmukaisia, Rintala sanoo.

Työmaalla käytettävät nosturit kuuluvat ulkopuolisille alihankintayrityksille. Työsuojelutarkastajat haluavat kuitenkin vetää kokonaisvastuuseen Botnian, jonka pitää valvoa normien täyttämistä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat