Laihduttajan unelma? Tämä terveysherkku tekee olon kylläiseksi

Kun haluat pysyä kylläisenä pitkään ja olla sortumatta herkkuihin, kannattaa turvautua kauraa sisältäviin ruokiin.

Laihduttajan kannattaa valita syötäväkseen ruokia, jotka pitävät vatsan kylläisenä. Appetite-lehdessä julkaistu tuore tutkimuspaljastaa, että onkin olemassa erityinen ainesosa, joka auttaa pitämään nälän poissa erityisen pitkään.

Tutkijat antoivat 30:lle terveelle, hoikalle naiselle neljä erilaista versiota kekseistä ja mehusta eri aamuina. Aterioiden ero oli niiden sisältämässä kauraleseiden määrässä. Jokaisen aamupalan jälkeen osallistujat arvioivat kylläisyysasteensa. Kävi ilmi, että naiset tunsivat olonsa kylläisimmiksi silloin, kun he olivat syöneet eniten kauraleseita sisältävän aamupalan. Ei ehkä yllättävää, että nälkäisimmiksi naiset jäivät syötyään vähiten kauraleseitä sisältävän aamupalan.

Tutkijoiden mukaan tulokset johtuvat kauraleseiden sisältämästä ravintokuidusta eli beetaglukaanista. Beetaglukaani auttaa pysymään kylläisenä pitkään, joten aterian jälkeenkin tulee syötyä vähemmän kuin muuten. Tämän vuoksi osallistujat eivät raportoineet yhtä usein näläntunteesta syötyään eniten kauraleseitä kuin muiden aamiaisten jälkeen.

Tutkimuksesta kävi myös ilmi, että kuidun lisääminen juomaan, kuten tässä tapauksessa mehuun, saattaa tehdä jopa kylläisemmäksi kuin kuidun lisääminen kiinteään ruokaan. Kylläisimpänä aamiaispöydästä nousi ryhmä, joka sai kuitua eniten sekä kekseissään että mehussaan, mutta toiseksi kylläisimpiä olivat kuitenkin ne, joilla oli kuitua vain mehussaan – eivät siis ne, joiden keksejä oli rikastettu beetaglukaanilla, mutta mehua ei.


Kokeile näitä kauraisia reseptejä:


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat