Laihduttaja-Ari: Nyt alkoivat tasoitusviikot

Studio55.fissä seurataan kevään ajan yhteensä kymmenen yli viisikymppisen laihdutusurakkaa. Ari Pietikäinen kertoo nyt päiväkirjassaan kokemuksiaan laihdutustaipaleen viimeiseltä kuukaudelta.

Viikot 14-17

Nyt huomasin, että alkoi tasoitusviikot, paino ei enää putoa niin sanotusti "tosta vaan". Nyt sen eteen täytyy tehdä kaksi kertaa enemmän töitä, on otettu ne löysät pois.

Olin myöhäisellä talvilomalla 13.-23.3. Sinä aikana ei tullut niitä normaaleita päivittäisiä liikuntahetkiä yhtään, ja sen huomasi heti.

Ruokapuoli kyllä pysyi aikalailla normaalina, ei mitään hirmuisia ylilyöntejä. Painoa tuli kyllä vajaa kilo loman aikana lisää, annetaan se anteeksi ja otetaan kaksin verroin pois.

Sairastuin heti tiistaina 24.3. Varmaan kevätflunssa. Olin vähän kuumeessa ja nuhassa koko loppuviikon, vasta lauantaina pääsin käymään vähän ulkona, eli ei mitään hirmu lenkkeilyä ole tehty kohta 3 viikkoon, ja sen huomaa. Tässä nämä tuoreimmat kuulumiset.

Takaisin maaliskuun alkuun

Olin 3.3.12 sellaisella kuntoklubilla, jossa oli mahdollisuus mitata kehon analyysi vaa'alla: mitä ja miten paljon sitä läskiä on kertynyt kehoon miten paljon jää tilaa lihaksille vedelle ja luille.

Minun lukemat olivat aika hurjia rasvan osalta. Mies ikä 50-59 normi luku olisi 15-25% mulla lukema oli 44% rasvaa. Vesimäärä normi 55%, mulla jäi tilaa vain 39,2% ja lihasmassa 34,8%.

Sitten se kaiken huippu, kun olen kotona mitannut painoa minun 15 vuotta vanhalla digivaa'alla heittoa oli 2,5kg , eli kotivaaka näyttää 2,5 kiloa lian vähän. En vielä tätä uskonut vaan kävin vielä kahdessa paikassa tarkistamassa oliko minun vaakani väärässä, ja se oli, eikun ostamaan uutta henkilövaakaa. Nyt näyttää juuri sen minkä analyysivaakakin näytti. Joten mun aloitus painoni oli 18.2.2012 vanhan vaa'an mukaan 101 kg, vaikka se olisi ollut 2,5 kg enemmän eli 103,5 kg.

Tämänhetkinen paino 30.04.12 oli 96,5 kg ja mitattu nyt uudella vaa'alla.

Tästä jatketaan kohti kesää, toivottavasti toi paino taas alkais pudota entiseen malliin noin vajaa kilo/viikko se olisi suotavaa.

Kevätterveisin,

Ari Pietikäinen

Lue myös Arin aiempia kertomuksia laihduttamisesta:

Lue myös:

    Uusimmat