Lähteet: Ukraina on tehnyt "massiivisen" yli 100 dronen hyökkäyksen – tämä ilmaiskuista tiedetään

Ukrainan väitetään hyökänneen torstain ja perjantain välisenä yönä droneilla sekä Venäjän sotilaslentokenttää että öljyjalostamoita vastaan. 

Ukraina on hyökännyt droneilla muun muassa Venäjän Jeiskin sotilaslentokentälle. Krasnodarin alueella sijaitseva Jeisk on satamakaupunki Asovanmeren rannalla, noin 70 kilometriä Ukrainan Mariupolista kaakkoon.

Telegram-kanava Mash kuvailee yön dronehyökkäystä Krasnodarin alueelle "massiiviseksi". Venäjän puolustusministeriö väittää ampuneensa yön aikana 114 dronea Mustanmeren yllä ja Krimin niemimaalla. Venäjän mukaan ainakin yksi ihminen on kuollut.

Jeiskin alueen lisäksi räjähdyksiä kuului Mashin mukaan sekä Temrjukin että Severskin alueilla. Venäjän Krimin miehityshallinnon kuvernöörin mukaan Sevastopolin alueella on lisäksi Suomen aikaa aamuseitsemältä käynnissä dronehyökkäys, jota Venäjän ilmapuolustus torjuu.

Myös Krasnadorin alueella sijaitseva öljyjalostamo vaurioitui hyökkäyksessä, Mash raportoi. Paikallisviranomaisten mukaan hyökkäyksessä haavoittui kaksi ihmistä. Öljyjalostamon tulipalo on väitetysti jo sammutettu.

Telegram-kanava Crimean Wind on lisäksi julkaissut videon, jonka väitetään näyttävän Jenskin sotilaskentältä nousevaa savua, jonka mahdollisesti tulipalo värjää punaiseksi.

Ukraina hyökkäsi aiemmin huhtikuussa Jeiskin sotilaslentokentälle. Ukrainan sotilastiedustelu väitti tuolloin tuhonneensa seitsemän Venäjän sotilaslentokonetta, kirjoittaa ukrainalaismedia Kyiv Independent.

Ukraina tai Venäjän puolustusministeriö ei ole virallisesti kommentoinut viime yön Krasnodarin alueen hyökkäystä. Venäjä on tyypillisesti väittänyt ampuneensa alas kaikki Ukrainan dronet ja ohjukset siinäkin tapauksessa, että ilmaiskut ovat aiheuttaneet merkittäviä vahinkoja.

Ukraina on huomattavasti lisännyt ilmaiskujaan Krimille ja Venäjän kansainvälisesti tunnustettujen rajojen sisäpuolelle viime aikoina. Kohteina ovat olleet erityisesti sotilaslentokentät ja öljyjalostamot.

Ukraina on ilmaiskuillaan pyrkinyt vastaamaan Venäjän ilmavoimien kuluvan vuoden aikana tehostuneeseen toimintaan, joka on ollut seurausta Ukrainan ilmapuolustuksen heikentymisestä. Venäjä on kyennyt iskemään tuhoisasti esimerkiksi Ukrainan voimalaitoksiin, minkä vuoksi sähkökatkoista on tullut arkipäivää Ukrainassa.

Lue myös:

    Uusimmat