Lähteekö Therese Johaug yleisurheilun EM-kisoihin? Näin vastaavat manageri ja yu-pomo

Therese Johaug on rautaisessa kunnossa ja tähtää puolimaratonin EM-rajan alle. Nyt manageri kertoo, onko hiihtokuningatar lähdössä mukaan Rooman EM-kisoihin.

Johaug osallistuu toukokuun ensimmäinen päivä Gruen puolimaratonille, jossa juostaan erityisen nopea reitti. Hiihtäjäkuningatar on ilmoittanut tavoiteajakseen 1.09.30, kun EM-kisojen tulosraja on 1.10.30. 

Johaugin manageri Jörn Ernstin mukaan Johaugilla ei ole tavoitteena juosta EM-Roomassa, vaikka raja alittuisi.

– Ei ole relevanttia juosta EM-kisoissa, vaikka hän täyttäisikin vaatimukset, Ernst sanoo VG:n mukaan.

Johaugilla ja hänen managerillaan on kuitenkin mahdollisuus muuttaa ajatuksia EM-matkan suhteen, jos raja alittuu.

– Jos on alittanut rajan, on paikka joukkueessa. Se on hänestä itsestään kiinni. Theresen täytyy päättää itse, Norjan yleisurheiluliiton urheilujohtaja Erlend Slokvik sanoo.

Johaugin tavoite puolimaratonilla on erittäin kova, sillä aika 1.09.30 alittaisi jopa Camilla Richardssonin Suomen ennätyksen 1.09.54.

Moninkertainen hiihdon arvokisavoittaja Johaug on jo alittanut EM-rajan 10 000 metrillä ajallaan 31.40,67. Noteeraus on kova, mutta kymppitonnilla Richardssonin SE-aika 31.12,78 on vielä reilusti parempi.

Johaug osoitti maaliskuussa Norjan hiihdon mestaruuskisoissa olevansa hurjassa iskussa, kun hän pesi muut lähes kolmen minuutin erolla. Johaug lopetti hiihtouransa vuonna 2022, mutta on vihjaillut halustaan hiihtää taas MM-kotikisoissa Trondheimissa vuonna 2025.

Lue myös:

    Uusimmat