Lähteekö Leijonissa debytoinut suomalaistaituri NHL:ään? Ruotsalaisseuralla uutta kerrottavaa

Ruotsissakin on nostettu esiin mahdollisuus, että suomalaispuolustaja Robin Salo, 21, saattaa suunnata NHL-organisaatio New York Islandersiin ensi kaudeksi. Ruotsalaisseura Örebrolla on kuitenkin faneilleen ilahduttavaa kerrottavaa.

Islanders varasi Salon jääkiekon NHL:ään toisella kierroksella vuonna 2017. Salo aloitti viime kauden SM-liigassa SaiPassa, mutta siirtyi Ruotsin Örebrohon helmikuussa ja lukeutui joukkueen kärkipelaajiin.

Örebro hankki Salon paikkaamaan toista suomalaispuolustajaa Kristian Näkyvää, joka oli sairastunut kivessyöpään. Salo pelasi SHL:ssä yli 22 minuuttia ottelua kohden ja kirjautti 12 otteluun tehopisteet 1+5=6.

Salo arvioi maaliskuussa Ylen haastattelussa, että hänellä on 50/50-mahdollisuudet lähteä Islandersiin tulevaksi kaudeksi. Ruotsalaissivusto HockeyNewskin raportoi mahdollisuudesta, että Salo saattaa suunnata Yhdysvaltoihin Islandersin organisaatioon tulevaksi kaudeksi, mutta Örebron urheilujohtaja Niklas Johansson on saanut NHL-seuralta viitteitä siitä, että Salo pysyisi Örebrossa vielä toisen sopimuskautensa ajan.

– Saamme signaaleja, että hän luultavasti pelaa Ruotsissa tänä vuonna ja voi hyvin siitä. Se kuulostaa hyvältä meidän korviimme, Örebron GM Stefan Bengtzén vahvisti.

Bengtzénin mukaan myös Islanderissa nähdään, että SHL voi olla Salolle hyvä sarja.

Sportissa juniorikasvatuksensa saanut Salo pelasi viime kaudella jo ensimmäiset kaksi otteluaan A-maajoukkueessa EHT-tasolla. Taitava puolustaja kuului takavuosina Suomen nuorisomaajoukkueiden vakiokalustoon ja voitti alle 18-vuotiaiden MM-kultaa vuonna 2016.

Lue myös:

    Uusimmat