Lähipiirin mies painosti karkein uhkauksin naisen alastonkuviin – irstaista teoista ehdollinen vankeus

Mies tuomittiin ehdolliseen vankeuteen tämän kopeloitua naista ja vaadittua tältä alastonkuvia uhkailemalla. Nyt 58-vuotiaan miehen rikosten uhriksi joutui tätä selvästi nuorempi nainen, joka kuului miehen lähipiiriin.

Vuoden 2022 aikana mies oli toistuvasti kosketteli uhria tämän sukupuolielimen ja rintojen alueelta. Uhrilla oli vaatteet päällä. Tämän johdosta hänen katsottiin syyllistyneen seksuaaliseen ahdisteluun.

Vuonna 2023 mies taas uhkasi naista itsensä vahingoittamisella ja levittävänsä naisesta kuvankäsittelyn avulla tehtyjä alastonkuvia. Uhkaukset tapahtuivat pääasiassa vajaan kuukauden aikana lähetetyin viestein. Uhkauksien vuoksi nainen antoi miehen ottaa hänestä kuusi erittäin paljastavaa, intiimialueet näyttävää alastonkuvaa. Tämän vuoksi mies tuomittiin seksuaalisesta kajoamisesta.

Oikeus: Mies käytti henkistä yliotetta

Mies kiisti syytteet. Hänen mukaansa koskettelua ei ollut tapahtunut ja kuvat otettiin naisen luvalla. Uhrin kertomus sekä hänen ja miehen välinen viestinvaihto puhuivat kuitenkin miestä vastaan.

Oikeus katsoi, että mies oli käyttänyt hyväseen läheisyyssuhdetta uhriin ja hänen henkistä yliotettaan naiseen. Toisaalta oikeus kiinnitti huomiota siihen, ettei kuvien ottamiseen liittynyt koskettelua ja ne otettiin yhdellä tekokerralla.

Vuonna 1965 syntynyt mies tuomittiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa seksuaalisesta ahdistelusta ja seksuaalisesta kajoamisesta yhden vuoden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhrille 2000 korvaus tilapäisestä haitasta ja 2000 euroa kärsimyksestä.

Lue myös:

    Uusimmat