Mainos

Lähihoitaja Markus, 24, pelasti vanhuksen palavasta talosta – jatkoi sen jälkeen normaalisti työvuoroaan

Mikkeliläisellä lähihoitaja Markus Laineella oli toissa perjantaina kenties vuoden erikoisin työpäivänsä. Laine, 24, pelasti iäkkään asiakkaansa tulipalosta viime hetkellä. Laine kertoo MTV Uutisille toimineensa vaiston varassa, sillä ei ollut aiemmin todistanut tulipaloa.

– Talo paloi hyvin nopeasti, Laine kertoo.

Laine lähti asiakkaan luo Mikkelin Kattilansiltaan saatuaan soiton turvapuhelimeen. Soiton syynä oli asiakkaan ulko-oven avautuminen. Paikan päällä Laine huomasi, että omakotitalolta tuli runsaasti savua. Soitettuaan hätäkeskukseen hän etsi vanhusta ensin talon takaa, ja lopulta talosta etuoven kautta.

– Savua oli vyötäröstä ylöspäin tosi paljon. Näin, että asiakas oli isossa eteisessä, ja sain hänet puhumalla tulemaan luokseni. Sitten mentiin ulos, ja suljin etuoven, Laine kertoi Länsi-Savo-lehdelle, joka haastatteli Lainetta ensimmäisenä.

Laine kertoo, että vanhus olisi halunnut vielä hakea takkinsa, mutta sille ei ollut aikaa. Hän vei vanhuksen autoonsa ja siirsi sitä kauemmas talosta. Talo oli tässä vaiheessa jo täysin tulessa.

Palokunnan, poliisin ja ambulanssien saavuttua vanhus pääsi sairaalahoitoon. Vaatimattomalla Laineella sen sijaan jatkui työpäivä Mikkelin kotihoidossa.

– Pitihän siinä vielä työhön keskittyä.

Hän oli sitä ennen ehtinyt soittaa työkaverilleen, ettei valitettavasti ehtinyt vielä seuraavaksi sovitulle käynnilleen.

Viikkoa tapahtunutta myöhemmin Laine ei halua teollaan retostella. Käynnissä on jälleen iltavuoro. Hän kertoo, ettei ole tavannut kyseistä asiakasta tapauksen jälkeen. Asiakkaan omaiset ja omat sukulaiset ovat toki osoittaneet kiitoksensa.

– Kaupunginjohtajiltakin tuli kiitokset. Mutta työt jatkuu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja