Mainos

Lähi-Idän johtajat tapaavat Pariisissa

Israelin pääministeri Ehud Barak ja palestiinalaisten johtaja Jasser Arafat tapaavat Yhdysvaltain ulkoministerin Madeleine Albrightin Pariisissa. Euroopan unioni on syyttänyt Israelia väkivaltaisuuksien lisäämisestä Jerusalemissa ja Länsirannalla.

Arafat ja Barak tapaavat huomenna Albrightin Pariisissa

Israelin pääministeri Ehud Barak ja palestiinalaisten johtaja Jasser Arafat tapaavat Yhdysvaltain ulkoministerin Madeleine Albrightin aamupäivällä Pariisissa.

Arafat saapui Pariisiin yöllä ja odottaa tapaavansa presidentti Jacques Chiracin ennen tapaamistaan Albrightin kanssa. Myös Barak haluaa keskustella presidentti Chiracin kanssa kahden kesken.

Taistelut Palestiinassa ja Israelin arabialueilla ovat jatkuneet huolimatta eilen tehdystä tulitaukopäätöksestä. Kuudetta päivää jatkuneissa levottomuuksissa on saanut surmansa ainakin 55 ihmistä.

EU syyttää Israelia

EU:n mukaan Israel tuhoaa Lähi-idän rauhanprosessia käyttämällä voimankeinoja palestiinalaisia vastaan. EU vetoaakin kumpaankin osapuoleen väkivaltaisuuksien lopettamiseksi alueella.

Israelin joukkojen ja palestiinalaisten mielenosoittajien yhteenotot ovat jatkuneet tulitauosta huolimatta. Lähes viikon kestäneissä väkivaltaisuuksissa on saanut surmansa ainakin 55 ihmistä.

Yhteenotot palestiinalaisten itsehallintoalueilla ja Israelin arabikaupungeissa jatkuivat eilen Israelin ja palestiinalaisten sopimasta tulitauosta huolimatta. Tilannetta kuvattiin kuitenkin aiempia päiviä rauhallisemmaksi.

Rakettitulta

Eilen Israelin armeijan ja palestiinalaisten välisissä yhteenotoissa ammuttiin yksi israelilaismies ja yksi palestiinalainen kuoli vammoihinsa sairaalassa haavoituttuaan aiemmin päivällä. Verinen yhteenotto puhkesi muun muassa Nezarimin juutalaissiirtokunnan liepeillä. Sairaalalähteiden mukaan haavoittuneita oli
kymmenkunta.

Silminnäkijöiden mukaan sotilaat ampuivat mielenosoittajia raketeilla. Myös Nablusissa, Ramallahissa ja Hebronissa on tänään ammuskeltu. Israelin armeijan Gazan alueen komentajan kenraali Jom Tov Samian mukaan armeija joutui vastaamaan tuleen, koska palestiinalaisten poliisit eivät kykene tulitaukosopimuksen mukaisesti pitämään palestiinalaisia kurissa.
(MTV3-STT-Reuters-AFP-AP)
Riitta Snellman kertoo rauhanneuvotteluista (Huomenta Suomi 3.10.).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.