Mainos

Lähi-idän arabit pettyneitä, jos Bush valitaan

Arabit uskovat Bushin mahdollisen uudelleenvalinnan synnyttävän lisää konflikteja muun muassa Irakissa, Sudanissa ja Iranissa.

Israel uskoo, ettei Yhdysvaltojen presidentinvaalien tulos muuta Yhdysvaltain Lähi-idän-politiikan suuntaa.

- Tähän saakka olemme tehneet yhteistyötä kaikkien Yhdysvaltain hallitusten kanssa ja teemme niin jatkossakin. Israel haluaa edetä rauhan tiellä, ulkoministeri Silvan Shalom sanoo.

Arabimaailmassa ennusteisiin Yhdysvaltain presidentinvaalien tuloksesta ollaan pettyneitä. Suurin osa uskoo Bushin mahdollisen uudelleenvalinnan tuovan lisää konflikteja alueelle.

- Bushin voitto merkitsee todennäköisesti lisää väkivaltaa ei vain Irakissa ja Afganistanissa, vaan myös muissa kriisipesäkkeissä kuten Sudanissa, Iranissa ja Syyriassa. Tummia pilviä alkaa kerääntyä, pohtii tunnettu marokkolainen journalisti Ali Ammar.

- Tämä ei ole hyvä uutinen Lähi-idälle. Bush voi käsittää tämän merkiksi siitä, että hänen politiikkansa alueella on ollut menestys, ja hän saattaa vain koventaa asennettaan. Verenvuodatus ja tappaminen tulevat lisääntymään, arvelee puolestaan bahrainilainen poliittinen tarkkailija Jasim Ali.

- Neljä lisävuotta merkitsee sitä, että lisää viattomia ihmisiä joutuu uhreiksi. Jos hänellä ei ole selväpäisempiä ihmisiä ympärillään, niin en tiedä mitä tässä vielä apahtuukaan, summaa Arab News -saudilehden päätoimittaja Khaled Maeena.

Sairaalahoidossa Pariisissa olevan palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin mukaan palestiinalaishallinto on valmis työskentelemään kenen tahansa presidentin kanssa, niin kauan kuin tämä on valmis edistämään Lähi-idän rauhanprosessia.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.