Lähetti oli toimittamassa pakettia kuullessaan koiran hätähuudon – pelasti lemmikin jäistä: "Se huusi ja itki"

Näin pelastat ihmisen jäistä

Yhdysvaltalainen Ryan ajoi tavanomaista reittiä UPS-jakeluautollaan, kun hän talon pihaan ajaessaan kuuli koiran hätähuudon. Miehen toiminta kerää kiitosta.

UPS-kuskin pyyteetön halu auttaa on ihastuttanut monia. Ryan Arens uhmasi hyytävää säätä pelastaakseen koiran, kertoo USA Today.

Yhdysvaltalainen Ryan ajoi tavanomaista reittiä jakeluautollaan joulun 2018 jälkeen, kun hän talon pihaan ajaessaan kuuli koiran hätähuudon.

– Se huusi ja itki ja oli tulossa sekopäiseksi, Ryan kuvailee.

Koira oli "ansassa 3–4 metrin päässä rannasta"

Koska oli ilta, Ryan ei nähnyt kunnolla. Hän vei paketin ovelle ja ajoi sitten talon ympäri. Siellä oli lampi – ja lammessa koira. Se oli jäänyt jumiin jäiden peittämään lampeen.

– Näin koiran ansassa 3–4 metrin päässä rannasta, sen ympärillä oli jäätä, Ryan muistaa.

Lammella souti vanha mies. Hän yritti turhaan hakata jäätä tieltään.

Ryan ei aikaillut.

– Riisuin itseni boksereilleni ja sain miehen pois veneestä. Sitten liu'utin veneen jäälle ja käytin sitä jakaakseni painoani takaisesti. Ujuttauduin sinne, missä jää oli ohutta.

Ryan kuitenkin putosi jään läpi ja keikahti samalla ulos veneestä. Mies ei kuitenkaan järkyttynyt: hän päätti uida koiran luo, koska oli jo kastunut.

– Koira oli vajoamassa pinnan alle, Ryan muistaa.

Hän nappasi koiraa kiinni pannasta ja sai vedettyä sen turvaan. Tilannetta todistanut sivustakatsoja haki Ryanille huovan.

Ryan auttoi vanhaa miestä viemään koiran tämän taloon lämpimään suihkuun. Poliisi oli jo tulossa paikalle, sillä heille oli ilmoitettu koiran ahdingosta. Ryan ei ollut kuitenkaan halunnut odottaa, koska "koira ei olisi selvinnyt".

"Eläimet ovat heikkouteni"

Ryan sai hötäkässä haavan jalkaansa, mutta ajoi silti jakelureitin loppuun ja toimitti vielä 20 pakettia.

– Eläimet ovat heikkouteni. Tuo oli 14-vuotisen UPS-urani kohokohta, mies myöntää.

Kotona Ryanilla on oma koira.

Ryan oman koiransa kanssa. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Myöhemmin Ryan sai kuin ihmeen kaupalla tietää, missä hänen pelastamansa koira asuu, sillä hän toimitti sattumalta paketin sen omistajille. Kun omistaja päästi koiran ulos autosta, se juoksi Ryanin luo.

– Sen täytyi muistaa minut. Se tuntui todella hyvältä. Tässä koirassa on paljon elämää jäljellä, ja olen todella iloinen, että kykenin toimimaan silloin. Se on ihastuttava koira.

Lähde: USA Today.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja