Mainos

Lähes viikon kestänyt poikkeuksellinen koululakko päättyy – ”Hyvillä mielin lähdetään kouluun”

Lähes viikon kestänyt koululakko Oulun Kiimingissä päättyy tänään. Lakko alkoi viime keskiviikkona, ja sen syynä olivat koululla pitkään jatkuneet sisäilmaongelmat sekä opetuksen järjestäminen tilapäisesti useissa paikoissa.

Jokirannan koululakkotoimikunta suosittelee lakon purkamista tänään kello kahdeksan alkaen. Jokirannan koulun oppilaan vanhempi ja vanhempaintoimikunta-aktiivi, Saana Pakasen mukaan Oulun kaupungilta saatiin eilen illalla kirjallinen vastaus lakon tavoitteisiin.

Pakanen kertoo Oulun kaupungin luvanneen vanhemmille, että oppilaat siirretään väistötiloihin jo kevään aikana, mikäli viikolla seitsemän valmistuvasta sisäilmatutkimuksesta ilmenee, että käytössä olevat Jokirannan koulun tilat eivät sovellu opetuskäyttöön.

– Lisäksi nyt me saatiin sisäilmatyöryhmään oikeasti vanhempien edustus sekä tiedonkulkua on luvattu parannettavan. Tähän asti on ollut niin, että tutkimuksia ja raportteja on tehty, mutta tietoa ei ole saatu meille vanhemmille asti. Nyt meille on luvattu sekin, että tieto tuodaan aktiivisesti myös meille päin.

Pakanen uskoo lakosta olleen hyötyä, konkreettisia lupauksia ja suunnitelmia koulun ja oppilaiden tulevaisuutta koskien on nyt saavutettu.

Oppilaat kouluun reippaalla mielellä

Poikkeuksellinen koululakko ehti kestää lähes viikon. Jokirannan koulun rehtori Martti Kumpulainen kertoi eilen MTV:lle, että koulun 624 oppilaasta vielä 590 olivat edelleen lakossa. Lisäksi muissa kouluissa tukilakossa oli lähemmäs sata oppilasta. Rehtori kertoi ymmärtävänsä huolestuneita oppilaiden vanhempia.

– Kun ajatellaan huoltajia ja meidän kaikkien terveyttä niin terveys on se ykkösasia. Sillä tavalla ymmärrän oikein hyvin näitä huoltajia, jotka ovat huolissaan lastensa terveydestä, hän totesi.

Hänen mukaansa koululla lakon ratkeamista ehdittiin jo odotella. Sekä henkilökunta että oppilaat kaipasivat kouluun paluuta.

– Kyllä me kaivataan oppilaita ja kuulemma monet oppilaat meitä. En sitten tiedä kuinka moni oikeasti meitä, mutta niitä kavereita ainakin kaivataan, joita näkee koulussa, rehtori veisteli eilen.

Nyt lakon päätyttyä Sanna Pakanen kertoo koulun oppilaiden lähtevän kouluun tyytyväisellä mielellä.

– Osa oppilaista on jo odottanut, että pääsee takaisin siihen normaaliin arkeen ja kouluun. Vanhemmat opettajina voivat olla yllättävänkin vaativia täällä kotona. Hyvillä mielin lähdetään kouluun, Pakanen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.