Jokirannan koulun lakko saattaa jatkua ensi viikollakin – "Odotamme päättäjiltä nyt lupauksia"

Pohjois-Pohjanmaalla Kiimingissä koululakko on jatkunut toista päivää. Lakko on hätähuuto jo lähes vuoden taistelusta väliaikaisen koulun saamiseksi sisäilmasta kärsivän Jokirannan koulun tilalle. Lakko jatkuu vielä ainakin huomisen perjantain.

– Vielä emme ole tehneet päätöstä siitä, jatkuuko lakko ensi viikollakin, sanoo koulun oppilaan vanhempi ja vanhempaintoimikunta-aktiivi Sanna Pakanen.

Oulun päättäjiltä ei vielä ole kuulunut minkäänlaisia lupauksia tilanteen ratkaisemiseksi. Virallisesti koulun edustajat eivät ole olleet päättäjiin yhteydessä tiistain jälkeen.

– Olen ollut yhteydessä kaupungin hallituksen jäseneen Oulussa. Tiedän, että asiasta on keskusteltu ja että siellä on painetta hoitaa tämä asia kuntoon, Pakanen sanoo.

Koulun oppilaat ovat Pakasen mielestä suhtautuneet koulun lakkoon kypsällä tavalla eli melko neutraalisti.

– Oppilaat tietävät, että tässä ollaan vakavan asian kanssa tekemisissä. He ovat niitä, jotka koulun sisäilmasta kärsivät ja tietävät miten huono tilanne koulussa on.

Jokirannan koulun oppilaat kertaavat lakon aikana koulutehtäviä ja syventävät tietojaan. He eivät Pakasen mukaan loikoile lakkopäiviä.  

– Opettajat ovat antaneet tehtäviä kotiin. Samalla tavalla tekevät lakon aikana muutamat koulussa olevat oppilaat. 

Jokirannan koulu meni lakkoon sisäilmaongelmien vuoksi.

Koulu lakkoon sisäilmaongelman vuoksi – näin oppilaat kertovat 1:30

Lue myös:

    Uusimmat