Mainos

Koululakko laajenee – jääkö huomenna yhteensä jopa yli 700 lasta kotiin?

Mahdollisesti jopa 115 viidesluokkalaista aloittaa huomenna tukilakon oululaisen Jokirannan koulun puolesta. Jokirannan koulun oppilaista lähes 600 aloitti eilen lakon pitkään jatkuneiden sisäilmaongelmien vuoksi.

Tukilakkoon jäävän Kiiminkijoen koulun viidesluokkalaisten vanhemmilla on tukilakon yhteyshenkilön Elina Kokkoniemen mukaan aito huoli tulevien kuudesluokkalaisten terveistä ja turvallisista koulutiloista. Lakkoon jäävien viidesluokkalaisten on tarkoitus siirtyä sisäilmaongelmista kärsivään Jokirannan kouluun ensi syksynä.

– Tietenkin meillä on huoli lasten terveydestä, koska lapset ovat menossa sinne kouluun. Itse olen käynyt yläasteen Jokirannan koulussa, mutta en silloin osannut sitä ajatella, että ihottuma ja muut ongelmat olisivat johtuneet huonosta sisäilmasta, mutta nyt jälkeenpäin on tullut sitä mietittyä.

Kokkoniemi sanoo, että tukilakkoa on järjestetty tänään pikaisella aikataululla, sillä lakkoon ryhtymisestä päätettiin iltapäivällä. Lisäksi Kokkoniemi kertoo olleensa yhteydessä Kiiminkijoen koulun rehtoriin, ja hänen kanssaan on sovittu, että jokaisen oppilaan vanhempi ilmoittaa lapsen poissaolosta hänelle. 

– Lisäksi yhteydenottoja vanhemmilta on tullut koko iltapäivän ja illan aikana myös minulle. Vielä on kuitenkin vaikea arvioida, kuinka moni jää lakkoon, koska tieto lakosta ei ole välttämättä vielä kaikkia saavuttanut. 

Tukilakon tarkoituksena on, että parakkikoulu saataisiin mahdollisimman pian rakennettua Jokirannan koulun oppilaille. 

– Nyt mahdollisimman pian pitäisi saada se parakkikoulu. Asiasta on puhuttu pitkään, mutta mitään ei ole tapahtunut. Rahaahan Oulun kaupungilla ei tietenkään ole, mutta onko se sitten lasten terveys jolla leikitään?

Kokkoniemen mukaan tukilakko kestää ainakin huomisen. Kiiminkijoen koulussa on hänen mukaansa 115 viidesluokkalaista oppilasta. 

1:30

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.