Mainos

Lähes puolet Manilasta tulvavesien alla – kuvat

Kiivaat monsuunisateet ja niiden aiheuttamat tulvat ovat pakottaneet ainakin 20 000 ihmistä jättämään kotinsa Filippiinien pääkaupungissa Manilassa, kertoivat viranomaiset. Liki puolet kaupungista on tulvavesien alla.

Opinahjot, valtion virastot ja pörssi pysyvät suljettuina.

Jokien ja avoviemärien rannoilla olevien slummien asukkaat etsivät turvaa kouluista, hallintorakennuksista ja liikuntasaleista, kun vesi alkoi yöllä nousta. Pahimmissa paikoissa vettä on yli puolitoista metriä. Sotilaat kuljettivat asukkaita turvaan armeijan kuorma-autoilla.

– Heräsimme siihen, että sänkymme kellui vedessä, kertasi Rosario Brutas, 32, yön tapahtumia.

Monsuunisateet ja hirmumyrsky Saolan mukanaan tuomat rajuilmat ovat piinanneet Manilaa ja sen lähialueita yli viikon. Yli 50 ihmistä on kuollut ja neljännesmiljoona on joutunut jättämään kotinsa.

Kiinaa uhkaa hirmumyrsky

Kiina on evakuoinut yli 330 000 ihmistä lähestyvän hirmumyrskyn tieltä. Viranomaisten mukaan Shanghaita ja Zhejiangin maakuntaa lähestyvä hirmumyrsky Haikui saattaa meteorologien mukaan olla tuhoisin sitten vuoden 2005 Matsa-myrskyn.

Shanghaista on evakuoitu 200 000 ihmistä ja Shenjiangista 130000, kertoi uutistoimisto Xinhua.

Haikui on jo kolmas Kiinaa piinaava hirmumyrsky viikon sisällä. Hirmumyrskyt Saola ja Damrey tappoivat yhteensä viitisenkymmentä ihmistä.

(MTV3 - STT- AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.