Mainos

Lähes 50 vuotta vanha pikkulapsen murha ratkesi – Facebook-kuva palautti lapsuuden järkyttävän muiston

Seitsemänkymppinen mies tuomittiin eilen lähes 50 vuoden takaisesta poikapuolensa murhasta Stocktonissa Pohjois-Englannissa, kertoo muun muassa BBC.

Murhan ratkeamiseen vaikutti tämä kuva, jonka murhatun pojan isoveli näki Facebookissa.

Rikos tapahtui perheen kotitalossa lokakuussa 1968.

Nykyään 71-vuotias David Dearlove tarttui tapahtuma-aikaan puolentoista vuoden ikäistä poikapuoltaan nilkoista ja löi hänen päänsä takkaa vasten.

Paul-niminen poika vietiin sairaalaan, mutta hän ei enää koskaan tullut tajuihinsa, vaan hän kuoli kallon murtumaan neljän tunnin päästä, uutisoi Sky News.

Isoveli ei ymmärtänyt ensin näkemäänsä

Pojan tuolloin 3-vuotias isoveli Peter näki tapahtuneen, kun hän tuli juuri samalla hetkellä alakertaan juomaan.

Peter ei aluksi ymmärtänyt, että hän oli nähnyt pikkuveljensä murhan.

Hänet ja hänen siskonsa otettiin huostaan joksikin aikaa tapahtuneen jälkeen. Kun heidät myöhemmin palautettiin kotiin, Paul ei enää ollut siellä. Pikkuveljeään sisarukset eivät nähneet enää koskaan.

Peter kertoi myöhemmin poliisille lapsuudenmuistoistaan, mutta se ei johtanut minkäänlaisiin toimiin, kertoo The Guardian.

Äiti ei myöskään ollut halukas puhumaan Paulin kuolemasta lastensa kanssa, ja hän totesi Peterille, ettei tämä ollut nähnyt mitään ja antaisi asian olla.

Vanha kuva laukaisi muistot

Pikkupojan kuolemaa tutkittiin, mutta Dearlove kiisti tehneensä mitään hänelle. Hän kertoi, että Paul oli pudonnut sängystä betonilattialle.

Vaikka pojan ruumiista löytyi mustelmia ja palovammoja, ja lastensuojelun asiantuntijat olivat kertoneet huolensa pojasta, Dearlovea vastaan ei nostettu syytteitä.

Tilanne muuttui vuonna 2015, kun Peter näki Facebookissa kuvan, jossa hänen pikkuveljensä Paul istuu Dearloven polvella.

Vanha kuva herätti Peterin muistot ja hän meni kertomaan poliisille nähneensä lapsena, kun Dearlove heilautti pikkuveljen pään takkaa vasten roikottamalla häntä nilkoista.

Oikeus ei uskonut selitystä

Dearlove väitti oikeudelle, että hän oli unohtanut lähes 50 vuoden takaiset tapahtumat.

Hän kertoi laittaneensa Paulin nukkumaan ja olleensa pesulla, kun kuuli lapsen huudon. Kun hän meni huoneeseen, lapsi löytyi makaamasta lattialta.

Oikeudessa kuullut asiantuntijat kertoivat, että on äärimmäisen epätodennäköistä, että poika olisi kuollut pudotessaan sängystä. Pojan vammat eivät myöskään sopineet Dearloven kertomukseen.

Lisäksi oikeudessa selvisi, että Dearlove oli ollut väkivaltainen Peteriä, Paulia ja heidän siskoaan kohtaan muulloinkin.

Dearlove tuomittiin eilen murhasta vähintään 13 vuodeksi vankeuteen.

Oikeuden tuomari totesi perheen vihdoin saaneen oikeutta, vaikka siinä kestikin 47 vuotta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.