Mainos

Lähes 2000 virheellistä ja harhaanjohtavaa väitettä: Washington Post summasi Trumpin ensimmäisen presidenttivuoden

Sanomalehti Washington Post on seurannut koko vuoden ajan, kuinka monta virheellistä tai harhaanjohtavaa väitettä Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on sanonut virkakautensa aikana. Nykyistä vauhtia Trump ylittää 2000 harhaanjohtavan lausunnon rajan ennen kuin kauden ensimmäinen vuosi umpeutuu 18 päivän kuluttua.

Uudenvuodenpäivään mennessä Trumpin lausunnoissa on ollut 1950 virhettä. Päiväkohtainen keskiarvo on 5,6 harhaanjohtavaa lausumaa.

Lehti muistuttaa, että Trumpin on tapana toistaa aiempia lausuntojaan usein. Pelkästään joulupyhinä julkaistussa New York Timesin haastattelussa Trump esitti 24 virheellistä väittämää, joista usean Washington Post on jo aiemmin todennut virheelliseksi.

Trump on virkakautensa aikana muun muassa hehkuttanut 53 kertaa tekevänsä Yhdysvaltain historian suurimmat veronalennukset, vaikka maan valtiovarainministeriön tietokannan mukaan alennus olisi kahdeksanneksi suurin.

Lehden oli tarkoitus seurata Trumpin lausuntoja vain virkakauden ensimmäiset sata päivää, mutta suuren suosion vuoksi sitä jatkettiin. Seurannan jatkaminen vie kuitenkin paljon resursseja, joten vielä ei ole selvillä, jatkuuko se Trumpin toisella virkavuodella.

0:51

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.